Plzeň, Ústí nad Labem - Ano, je tomu opravdu tak. Extraligový celek HC Plzeň 1929, kam má Ondřej Havlíček vyřízené střídavé starty, získal během úterý 3. 1. 2012 do tabulky české nejvyšší hokejové soutěže šest bodů. V dopoledních hodinách se rozhodlo o zisku první poloviny získaných bodů, když vedení svazu odhalilo neoprávněný start obránce Filipa Pavlíka v dresu HC Oceláři Třinec v utkání 35. kola Tipsport extraligy proti Plzni. Zadák Slezanů Pavlík do zápasu nastoupil, aniž by měl zaregistrovanou hráčskou smlouvu. Jako hokejista v juniorském věku mohl dle Herního řádu Tipsport extraligy bez smlouvy odehrát pouze jedno soutěžní klání. K tomu již došlo ve druhém kole nejvyšší soutěže, kdy doma Oceláři přivítali Kometu Brno. Druhý Pavlíkův start za Třinec je proto považován za neoprávněný a střetnutí, do kterého zasáhl, tak bylo kontumováno ve prospěch Plzně 5:0. Druhou polovinu bodů získali Západočeši v dohrávce 27. kola Tipsport extraligy, když zaznamenali skalp lídra.

Premiéru v české nejvyšší hokejové soutěži si Ondřej Havlíček odbyl ve středu 16. 11. 2011, kdy na ledě Zlína zvítězil se Západočechy v utkání 21. kola Tipsport extraligy 3:1. Ke druhému střetnutí nastoupil v plzeňské ČEZ Aréně v dalším kole proti Ocelářům z Třince. A Indiáni vytěžili s Havlíčkem v sestavě opět tři body po totožné výhře 3:1. Potřetí oblékl dvacetiletý forvard modrobílý dres při prestižním klání s Kometou Brno. V rámci 29. kola Tipsport extraligy Plzeň nakonec dobyla jedno z nejlepších hokejových měst v České republice 5:4 po samostatných nájezdech.

Duel s pořadovým číslem 4 se naskytl mládežnickému reprezentantovi České republiky opět proti Zlínu, pro změnu tentokrát v plzeňské ČEZ Aréně. Indiáni vydřeli v utkání 34. kola dva body po výhře 4:3 po samostatných nájezdech. Ani v dalším kole Havlíček na soupisce v zápisu o utkání nechyběl. Hokejisté z krajské metropole proslavené pivem zajížděli do Třince. I proti Slezanům měl Havlíček již tu čest nastoupit. V posledním zápase loňského roku Plzeňští ve Werk Aréně padli 0:3, ale protože za domácí nastoupil neoprávněně Filip Pavlík, bitva byla nakonec kontumována ve prospěch Plzně 5:0. A prozatím k poslednímu střetnutí nastoupil Havlíček v úterní dohrávce 27. kola Tipsport extraligy, kdy svěřenci Mariana Jelínka hostili lídra tabulky, pražskou Spartu. Současnému vůdci soutěže dali Západočeši lekci a přelstili jej 5:2.

Ondřej Havlíček v Plzni:

  • Zápasy celkem: 6
  • Zápasy domácí: 3
  • Zápasy venkovní: 3
  • Soupeři: PSG Zlín, Oc. Třinec, Kometa Brno, HC Sparta Praha
  • Góly: 1
  • Asistence: 1
  • Body: 2
  • Bodování +/-: 0
  • Trestné minuty: 0
Velkou zásluhou se na tříbodovém zisku podílel právě i Ondřej Havlíček, hráč, jehož hráčská práva náleží Ústeckým Lvům. Havlíčkovi vyšel na výbornou vstup do souboje, již v čase 1:31 min. se zasloužil o asistenci na branku Dušana Andrašovského. Následně v čase 5:59 min. se plzeňská šestašedesátka sama prosadila, když nalezla recept na Tomáše Pöpperleho. Dvacetiletý talent byl na ledě i u třetí trefy Plzně, osobní statistiky si tak vylepšil dalším kladným bodem v +/- bodování (účast na ledě při vstřelených/obdržených gólech).

Rozhovor nejen o Havlíčkově premiéře v Tipsport extralize ze dne 16. 11. 2011 se můžete dočíst zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže