Ústí nad Labem - Několik sezón ve své bohaté kariéře strávil v týmu pražské Sparty. V roce 1985 jako brankář získal s národním mužstvem Československa titul Mistra světa. Na světovém šampionátu oblékl dres národního celku také v letech 1981, 1986, 1987 a 1989. Připsal si starty i na olympijských hrách (1984 a 1988) a na Kanadském poháru (1984 a 1987). Řeč je o ostravském rodákovi Jaromíru Šindelovi, který byl do funkce sportovního manažera Ústeckých Lvů jmenován ve čtvrtek 13. května 2010. Naší redakci poskytl exkluzivní rozhovor.

Jak byste zhodnotil rok 2011?
"Rok 2011 byl v podstatě téměř úspěšný. Nevydařil se závěr baráže, poslední tečka scházela k postupu do Tipsport extraligy. Celé play-off I. ligy (včetně finále s Chomutovem) jsme sehráli výborně, prezentovali jsme se dobrým hokejem. Co se týká aktuální sezóny, vytvořili jsme si velký náskok, který jsme v závěru z důvodu větší marodky ztratili. Můj celkový pohled na věc je takový, že vedeme o tři body před druhým Chomutovem a s postavením v tabulce můžeme být spokojení."

Po 35. kole vedete o tři body. Očekávali jste podobný průběh před startem sezóny?
"Chceme okupovat nejvyšší příčku, je to boj o pomyslný sedmý zápas play-off. Navíc bychom mohli v semifinále narazit na Olomouc a Moravané jsou velmi nepříjemným soupeřem. I z tohoto pohledu si pozici lídra chceme udržet a po pauze budeme chtít náskok minimálně udržet, ne-li zvýšit."

V poslední době došlo také k půjčování některých hráčů. Z jakých důvodů?
"Máme určitou strategii, kterou jsme si stanovili. Loni jsme využili dvojice Jan Kovář a Jakub Jeřábek. Ani letos netušíme, jak Tipsport extraliga skončí a kteří hráči budou volní. Z tohoto důvodu musíme „obchodovat“, aby to pro nás mělo v závěru ročníku přínos. Ve hře může být start hráče z Pardubic, kde je půjčený Martin Šagát nebo například ze Slavie, kde hraje Jan Alinč. Není to jen půjčování hráčů, vždy za tím něco stojí, co může být v závěru sezóny velkým přínosem. A v neposlední řadě s uvolňování hráčů je spojen i ekonomický efekt."

Naopak do týmu Ústeckých Lvů přišel brankář Martin Falter. Jaká je s ním spokojenost?
"Martin nám zalepil nešťastnou situaci, kdy se nám v jeden den zranili oba gólmani. Dušan Salfický je nyní v Karlových Varech a museli jsme přes noc řešit, abychom měli brankářskou dvojici. Tým Sparty nám vyhověl a Martin Faltera uvolnil. Stejně jako Miloslava Čermáka i Martina Faltera máme na měsíční zkoušku. O využití právu opce budeme jednat v lednu podle zdravotní situace hráčů a přínosů těchto hráčů s pohledem na blížící se závěr sezóny."

S koncem ledna končí přestupní období. Mohou ještě ústečtí fanoušci očekávat nějaké příchody?
"Mužstvo máme dostatečně široké a kvalitní, na aktuální soupisce jsou hráči z Vítkovic či Pardubic. S manažery máme dohodu, že až účinkování vybraných hráčů v soutěži skončí, dozví se o případné nabídce. Potenciál hráčů je obrovský. Z mého pohledu se budeme kádr už od ledna ještě snažit posílit o jednoho obránce."

Právě probíhá vánoční přestávka. Na co se chcete zaměřit?
"To je otázka na Petra Rosola. V každém případě je závěr kalendářního roku vhodné období k nabrání fyzické kondice. Dále je třeba se zaměřit na přesilové hry, v posledním domácím utkání s Olomoucí jsme dvakrát neproměnili dvojnásobnou početní výhodu. Hráli jsme přesilovku dost dlouho, přesto jsme nedisciplinovanost Kohoutů potrestat nedokázali."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže