Chomutov - Ústecký odchovanec a v současné době obránce Bílých Tygrů z Liberce Marek Trončinský prožívá perfektní sezónu. A formu z extraligové soutěže si přenáší i do národního týmu. Ve výběru reprezentačního kouče Hadamczika nechyběl při listopadovém Karjala Cupu, pozvánku dostal i na moskevský Channel One Cup.

Marek Trončinský nastoupil i v zahajovacím utkání Channel One Cupu v rámci domácího střetnutí v Chomutově proti Švédsku. Nastoupil ve třetí obranné dvojici s Lukášem Krajíčkem. Ani jejich snažení však porážce českého celku nezabránilo. „Vstřelili jsme rychlý gól, který měl bohužel opačný efekt, než jsme potřebovali. Místo toho, aby Švédy srazil, tak je naopak povzbudil,“ hřímá Trončinský.

Česká reprezentace vstoupila do utkání nejlepším možným způsobem a v první třetině si vytvořila spoustu šancí. Jenže se nedokázala výrazně střelecky prosadit a vytvořit si větší gólový náskok. „Postupem času nás motali, ve druhé třetině nám vstřelili dva góly. Potom už jsme to nedokázali zvrátit,“ lituje.

Chomutovskou arénu nadchla úvodní trefa Petra Průchy. Po pěti sekundách hry! „Takhle brzký gól jsem ještě nezažil,“ uvažuje Trončinský. „Bohužel jsme si mysleli, že se nám pak bude hrát lépe. Jenže opak byl pravdou. Švédsko bylo velmi těžkým soupeřem. Hrálo výborně, my jsme se neprosadili v koncovce,“ bilancuje.

Český tým sahal po vyrovnání v samém závěru, švédský gólman však drtivý nápor ustál. „Šance jsme si vypracovali. V poslední minutě při power-play jsme získali ještě přesilovku. Fasth nás ale vychytal. Musíme to hodit za hlavu,“ burcuje.

Trončinský si pochvaloval atmosféru. Diváci v hale vytvořili hokejistům skvělé prostředí. „Fanoušci nás povzbuzovali po celý zápas. Bylo to parádní. Jen škoda, že jsme je nepotěšili vítězstvím,“ říká.

Čeští hokejisté tak zahájili vystoupení na druhém letošním podniku v rámci Euro Hockey Tour porážkou. O víkendu v moskevské Megasports Aréně se pokusí o nápravu. „Zbývají nám ještě dva zápasy. Oba chceme vyhrát. Čeká nás také silné domácí Rusko, chceme se ale poprat o dobrý výsledek,“ vzkazuje.

Odchovanec ústeckého hokeje v poslední době nechybí v sestavě reprezentačního kouče Hadamczika. Po listopadovém Karjala Cupu dostal pozvánku i na další turnaj. „Rozhodně bych ale neřekl, že se v reprezentaci zabydluji. Když dostanu šanci, snažím se ji využít. Jsem rád za každý zápas. Víc nad tím nepřemýšlím,“ tvrdí.

Současně Trončinský i přes nahuštěný program nepřestává sledovat výsledky svého domovského klubu. „Ústí na dálku fandím a sleduji ho. Držím jim palce. Slovan měl vynikající vstup do sezóny a nyní je postihl útlum. Přitom ale prohráli pouze jediný zápas (smích). Snad se jim povede dosáhnout kýženého cíle,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže