Ú s t í n/L. - Další zápas čeká na šelmy z Ústí nad Labem již ve středu, 14. prosince 2011. Hokejisté jedou na východ Čech, kde se utkají s celkem HC VCES Hradec Králové. Prodlouží Ústečtí Lvi vítěznou šňůru nebo odjedou domů poraženi? O tom se můžete přesvědčit v ČEZ aréně v Hradci Králové. Souboj startuje v 18.00 hodin.

33. kolo

středa, 14. 12. 2011,
18:00 hod.
24-3-1-4
celková bilance
13-5-1-13
1.
postavení v tabulce
6.
79
získané body
50
147:57
skóre
103:89
0
utkání bez vstřelené branky
1
6
utkání se shut-outem
1
9:0 (Most)
nejvyšší výhra
7:1 (Most)
1:3 a 4:6 (Chomutov)
nejvyšší prohra
2:7 (Ústí nad Labem)
Jaroslav Roubík; 38 b. (18+20)
nejproduktivnější hráč
Patrik Moskal 32 b.(15+17)
Jaroslav Roubík; 18
nejlepší střelec
Patrik Moskal; 15
Martin Šagát; 25
nejvíce asistencí
Patrik Moskal; 17
Jan Klobouček; 65
nejtrestanější hráč
Jiří Kadlec; 32
Pavel Francouz - 93,67 %;
Zdeněk Orct - 93,37 %;
Martin Falter – 91,24 %;
Michael Petrásek 100%
úspěšnost brankáře Jakub Čech - 91,58 %;
Vladislav Koutský - 91,35 %;
Jiří Blažek – 90,00 %
Martin Falter 2,66;
Pavel Francouz - 1,84;
Zdeněk Orct - 1,64;
Michael Petrásek - 0
průměr inkas. branek Vladislav Koutský- 2,64;
Jakub Čech – 2,62;
Jiří Blažek – 2,61
1232 (147) střely na branku (góly) 1064 (103)
29 góly v přesilovkách 32
20,42 % využití přesilovek 19,75 %
5 góly v oslabení 1

Aktuální forma Hradeckých

HC VCES Hradec Králové

  • Rok založení: 2007
  • Klubové barvy: žlutá a červená
  • Generální manažer: Ing. Aleš Kmoníček
  • Trenér: Jiří Mička
  • Asistent: Jiří Slabý

Soupeř z východních Čech se nyní pohybuje na šestém místě v tabulce. Ve 32. kole první hokejové ligy prohrál po těsném boji s Piráty z Chomutova poměrem 1:3. Souboj začal úspěšněji pro Hradecké, kdy se již v páté minutě ujali vedení. To jim však dlouho nevydrželo a o čtyři minuty později sok ze severu Čech srovnal stav skóre. Ve druhém dějství to byli bílomodří, kteří přidali do klece červenožlutých další zásah v dvojnásobné početní výhodě. Závěrečná část přinesla vítězství pro domácí Chomutov, kdy se do prázdné brány trefil Pulpán.

Opory HC VCES Hradec Králové

Nejproduktivnějším hráčem Hradce je bezesporu útočník Patrik Moskal, který má na svém kontě třicet dva kanadských bodů, za patnáct gólů a sedmnáct asistencí. Dalším významným hráčem je Vít Budínský, kterému se podařilo nasbírat 27 kanadských bodů. Tento hráč si připsal třináct zásahů do klece soupeře a čtrnáctkrát nahrával. Třetí příčku zaujímá Luďek Brož. Ten se střelecky prosadil devětkrát a šestnáctkrát asistoval spoluhráčům.

Posledních pět zápasů Hradce

  • Třebíč - Hradec1:2sn
  • Hradec - Písek 3:2pp
  • Benátky- Hradec Králové 3:4
  • Hradec - Havl.Brod 5:1
  • Piráti Chomutov - Hradec 3:1
Mezi obránci je majitelem s nejvyšším počtem kanadských bodů Martin Vágner, který vsítil protihráčům tři góly a pětkrát přihrával. Jiřímu Hendrichovi náleží taktéž osm kanadských bodů, za dvě branky a šest nahrávek. Osmička je šťastné číslo i pro Milana Karlíčka, který překonal gólmana jedenkrát a sedmkrát asistoval. Nejúspěšnějším brankářem je Jakub Čech, který odchytal v červenožlutém dresu 1555 minut a jeho úspěšnost je 91,58%.

Vzájemná střetnutí

Hokejisté Slovanu a žlutočervení se v letošním ročníku 1. hokejové ligy utkali vzájemně dvakrát. Ústečtí vstoupili do zápasu na východu Čech pěkně zostra, když si během prvních dvou minut vytvořili dvoubrankový náskok. Tak rychlý vývoj se ale nelíbil Hradeckým a snížili na rozdíl jediné branky 1:2. Lvi se ale nezalekli a minutu po zásahu do žlutomodré sítě usměrnili svůj projektil znovu za Čechova záda a odskočili sokovi na rozdíl dvou branek. Prostřední dvacetiminutovka se velmi vydařila modrožlutým, kteří uštědřili týmu z východních Čech čtyři zásahy. Ve třetí periodě se skóre měnilo už jen kosmeticky. Jan Berger prostřelil Orcta a snížil na konečných 2:7.

Další vzájemný duel se konal na ledě Zlatopramen areny. I ten se opět lépe vyvedl domácímu celku. Již v úvodní části měl navrch. První branka zápasu padla až ve třinácté minutě, kdy se po přihrávce od Alinče a Poživila trefil Hampl. O minutu později se místní fanoušci radovali znovu. Tentokrát našel Martin Šagát dobře postaveného Roubíka a ten překonal Koutského. Svým zásahem zvýšil na 2:0. Druhá část hry začala lépe pro hosty, kteří začali lépe bránit a působili Lvům nemalé problémy. Zapomněli však na Zemana, který ujel obraně a umístil puk za záda brankáře ve žlutočerveném dresu a zvýšil tak vedení svého klubu. Severočeši faulovali a přenechali tak soupeři početní výhodu. Tu se podařilo proměnit Patriku Moskalovi, který překonal Orcta a stav se na tabuli se měnil na 3:1. Šest minut před druhou sirénou našel Poživil Alinče a ten skóroval. Po dvou třetinách tak šli hráči do kabiny za stavu 4:1. Pět minut po zahájení závěrečné části se v přesilové hře trefil Šagát a upravil na 5:1. Nedlouho poté měli početní výhodu hosté, kteří ji dokázali využít a snížit na 2:5. V 55. minutě ještě ujel Kadlec v přesilovce a propálil Orcta. Hosté v závěru zkusili power play. Ta jim ale příliš mnoho štěstí nepřinesla a Tomáš Rod svou střelou na 6:3 zajistil žlutomodrým další výhru.

Statistiky, reportáž a ohlasy trenérů z minulých utkání naleznete zde a zde.

Poslední utkání obou celků

  • HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Most 6:3
    Branky a nahrávky: 1. Ludvík (Klobouček), 6. Kovář (Handlovský, Rod), 22. Ludvík (Klobouček, Šagát), 24. Rod (Handlovský, Kovář), 56. Roubík (Šagát, Ludvík), 60. Zeman (Klobouček, Rod) - 14. Klíma, 35. Tvrdek (T. Rohan, M. Rohan), 42. T. Rohan (Tvrdek, Charousek).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Falter - Klobouček, J. Zeman, F. Pavlík, Voráček, Holomek, Husák, Jiří Suchý - Šagát, Roubík, Ludvík - Třetina, Pazourek, Daniel Boháč - R. Kovář, Rod, Handlovský - Laš, M. Čermák.
  • Piráti Chomutov - HC VCES Hradec Králové 3:1
    Branky a nahrávky: 9. Hruška (Pulpán, Kraft), 25. Hafenrichter (Sikora, Ondřej), 60. Pulpán - 5. Tvrdík (Kubeš, Berger).
    Sestava HC VCES Hradec Králové: Čech - Čížek, Bendík, Poživil, Vágner, Čáp, Hendrich, Roupec, Chmelíř - Kubeš, Tvrdík, Beger - Budínský, Koudelka, Moskal - Valášek, Záhorovský, Kadlec - Rytnauer, Filip, Macháň
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže