Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi pokračují v úspěšném tažení, když po porážce Mladé Boleslavi v poměru 4:3 prodloužili svoji nepřemožitelnost již na pět vítězných zápasů v řadě. V utkání se opět prosadila třetí řada domácích, ve které mají na starost defenzivu hlavně Václav Drábek a ještě vloni boleslavský Aleš Vála. Komentář poskytl také někdejší hráč Slovanu Michal Oliverius, nyní ve službách ambiciózního týmu ze středních Čech.
"Řekl bych, že výsledek neodpovídá. Zápas jsme měli jasně pod kontrolou a pak jsme si ten závěr sami zkomplikovali. Místo abychom hráli dozadu, poctivě bránili a chodili do přečíslení, tak jsme to nesmyslně otevřeli. Oni nám dvakrát ujeli tři na dva a dali nám z toho dva góly. Rozhodl ale nástup do zápasu, dali jsme brzy gól a pak jsme si to hlídali, až na těch posledních deset minut, které jsme nezvládli," uvědomoval si zbytečné komplikace Aleš Vála. Že by byl ale problém i v únavě, to důrazný bek odmítá: "Únavu jsme necítili. Máme dobře natrénováno, každý zápas hrajeme na čtyři lajny. Málokdy se stane, že zápas dohráváme na tři pětky. Určitě bych neviděl problém v tom, že by nám ubývaly síly."

Pěknou trefu předvedl v první třetině Jan Kudrna, když jeho střela od modré zaplula až do klece hostí. "Byl to pěkný gól. Ale je jedno, kdo dává góly, důležité je že bodujeme, že vyhráváme," nežárlí Vála. Právě levý obránce třetí formace je nejlepším bekem Slovanu co se týče počtu kanadských bodů. V minulé sezóně nasbíral sedm bodů za tři góly a čtyři asistence, v té letošní již má bodů deset za dvě přesné trefy a osm přihrávek na gól. V čem je příčina tohoto zlepšení? "V Boleslavi se chystal prodej a nefungovalo tam všechno tak, jak by mělo. Někdy se stalo, že nás jelo na zápas pouze čtrnáct nebo patnáct. Rozdíl je také ale určitě ve spoluhráčích. Naší lajně se vyloženě daří, dáváme góly každý zápas a dobře nám funguje spolupráce," vysvětluje Aleš Vála a na adresu svého parťáka v obraně Václava Drábka a jeho letošní střelecké nepohody dodává: "V předposledním zápase také bodoval, dával rozhodující gól v Písku, je to super. My si vyhovíme, myslím, že si docela rozumíme a hraje se nám spolu dobře."

Lvy čeká v dalším kole brněnská Kometa, která letos brázdí čelní pozice prvoligové tabulky. "Kometa doma ještě neprohrála, porazili i České Budějovice. Bude to určitě těžký zápas. Hokej se v Brně po letech zvednul, chodí diváci. Budeme se určitě snažit bodovat, nejedeme tam s poraženeckou náladou, jedeme tam vyhrát," je bojovně naladěn Vála.


Posmutnělý byl po zápase centr prvního útoku Mladé Boleslavi Michal Oliverius: "Přijeli jsme potrápit Ústí, i když jsme věděli, že jsou momentálně v dobré pohodě. My jsme ale poslední zápas také odehráli docela slušně, tak jsme si věřili, že bychom mohli bodovat. Bohužel naší nedisciplinovaností jsme v první třetině udělali pár hloupých faulů, dvě přesilovky Ústí využilo a dostalo se do vedení 3:1. To je pak těžké tento výsledek v Ústí otáčet, i když jsme nakonec byli blízko bodu." Přestože nejsou Boleslavští žádní outsideři, jejich porážka ve Lví aréně zase tak překvapivá nebyla. Na hřištích soupeřů se letos zatím spíše trápí, když z deseti utkání jich prohráli osm. "Sami na to hledáme odpověď. Hrajeme venku dobrá utkání, všechna ale prohráváme o gól. V utkání třeba vedeme, ale pak ustoupíme od stanovené taktiky. Všichni útočíme a chceme dávat góly a za to pykáme. A když pak takto stahujeme zápasy, tak nás to stojí hodně sil a ten kýžený gól pak už nedáme," snaží se nalézt příčinu nezdarů.

Ambice týmu z města Škodovek byly před sezónou vysoké. Současná pozice Boleslavských je ale pouze osmá příčka, se kterou by zřejmě po padesátém druhém kole nebyli příliš spokojeni: "Těžko říci. Před sezónou byly jiné plány. Teď je teprve osmnácté kolo a jsme tam, kde jsme. Sezóna ještě není ale ani v polovině a chtěli bychom se vyhoupnout na nějaké čtvrté páté místo, ta ztráta není veliká. Musíme jít zápas od zápasu, sbírat bod po bodu a uvidíme, kde se na konci základní části ocitneme. V play-off bychom ale chybět určitě neměli," míní Michal Oliverius.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže