Ústí nad Labem – Především skalním fanouškům Ústeckých Lvů se při vyslovení jména Jan Eberle vybaví dvaadvacetiletý hokejista, jenž zasáhl do dvou bitev finále I. hokejové ligy ČR v sezóně 2009/2010. Jednalo se konkrétně o zápasy číslo šest a sedm, na které talentovaná mladá krev v dobrém jistě nevzpomíná. Slovan posílený v útočných řadách o reprezentačního útočníka Eberleho totiž nakonec podlehl Chomutovu 2:6 (v chomutovském ČEZ Stadiónu) a o dva dny později i ve Zlatopramen Areně poměrem 1:2.

V posledním souboji, kdy síly s týmem HC Slovan Ústečtí Lvi změřil IHC Komterm Písek, se písecké ofenzivě podařilo na ústeckou defenzivu vyzrát po 131 minutě. Poslední gól Jihočechů shlédli diváci
24. 11. 2010 v Komterm Areně, když Písečtí nakonec udolali Ústí nad Labem po samostatných nájezdech (5:4). „Vítězství v sobotu jsme rozhodně nečekali. Do utkání jsme šli s tím, že to proti lídrovi zkusíme. První dvě třetiny jsme byli vyrovnaný soupeř, třetí část jsme se soustředili výhradně na obranu. Závěrečné dějství jsme přežili a o to více se to cení. Je hezký pocit, že jsme letos jako první na severu Čech zvítězili, ale pro nás jsou důležité tři body. Na rozdíl od domácích má pro nás každý bod v tabulce cenu zlata,“ zhodnotil ve zkratce Eberle šedesát minut bojovného klání. Forvard Kladna přiznal, že si Severočeši v závěrečném dějství vytvořil velký tlak. I díky vynikajícímu Vojtěchu Sedláčkovi, hájící brankoviště Písku, se Lvi prosadili jen jednou a na vysněné vyrovnání ani ve hře bez brankáře nedosáhli.

„Posledních dvacet minut jsme nevěděli, kam dříve skočit. Tlak Slovanu se nám ale podařilo rozkouskovat a dopadlo to dobře. Navíc jsem přesvědčen, že mančaft Písku má na mnohem více než, kde se nyní nachází. Jsou tam výborní hráči, kteří na tréninku hodně dřou. V Chomutově nás srazily dva slepené góly, což je známka toho, že špatně nehrajeme. Nedaří se nám ale využívat vytvořené šance,“ litoval Eberle, který v minulosti oblékl také ústecký dres. Nástup proti bývalému celku ale prestižně nebral.

„Od doby, co jsem tu hrál (2009-2010), se kádr hodně obměnil. Se zbylými hráči se pozdravím, ale nějak jsem to neprožíval,“ vzpomínala písecká dvaaosmdesátka, která společné v útoku nastupuje s kapitánem Tomášem Nouzou a hrajícím asistentem, mistrem světa z roku 1996 Radkem Bělohlavem.

„Radka Bělohlava znám už delší dobu z Kladna. Hraje se mi s oběma výborně, jsou to vynikající hráči, kteří mají obrovské zkušenosti. O to víc je to pro mě jednodušší a mám se od nich, co učit,“ pochvaloval si spolupráci Jan Eberle, jenž zhodnotil i své působení v extraligovém klubu Rytíři Kladno.

„Držíme se kolem osmé příčky a cílem, stejně jako v Písku, je play-off. Tým Kladna udělal oproti loňskému ročníku velký pokrok,“ mínil středočeský rodák, který obě nejvyšší české hokejové soutěže porovnal.

„První hokejová liga ČR je soutěž rychlá, ale kontaktnější než naše nejvyšší soutěž. Píská se mnohem méně faulů, na které se v Tipsport extralize dává větší pozor. Jedná se například o hákování. Navíc zde nastupujete proti týmům, které nejsou třeba až tak zkušené, ale o to více to dohánějí bojovností. Rozšíření extraligy jsem nevnímal,“ konstatoval závěrem Jan Eberle.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže