Ú s t í n/L. - Miroslav Třetina dobře zná vyhecovaná derby o krále Vysočiny mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Nyní už podruhé poznal atmosféru severočeského šlágru mezi Ústím a Chomutovem. Na druhé letošní derby si našlo cestu přes čtyři tisíce fanoušků a sám Třetina z toho neskrýval nadšení.

Havlíčkobrodský srdcař v minulosti jako útočník Rebelů emotivně prožíval derby s Duklou Jihlava. Souboje obou soupeřů znamenají ozdobu soutěže a poutají na sebe pozornost. I díky občasným excesům kouče Brodu Nováka či kreativitě fanoušků. „Dříve pro mě bylo největší akcí derby s Jihlavou. Zápasy s Duklou bývaly vždy dost hektické. Nemohu dopustit na fanoušky Havlíčkova Brodu, ale v Jihlavě to bývalo všelijaké,“ usmívá se Třetina.

Třicetiletý forvard možná naráží na vypjatou atmosféru obou soků, kterou vyšperkovala v minulé sezóně samolepková aféra, či oběšení brodské figuríny v jihlavském kotli.

Třetina však po sezóně přestoupil do Ústí a místo vyhecovaných bojů s Duklou ho čekají ostré zápasy s Chomutovem. „Dříve jsem derby mezi Ústím a Chomutovem nějak nevnímal. Nyní musím říct, že se pokaždé jedná o velkou akci, které pomahájí i diváci. Vypíchl bych oba tábory fanoušků. Byli fantastičtí a fandí slušně,“ tvrdí Třetina.

„Je výborné, že do Ústí mohou přijít lidé na hokej s celou rodinou, vzít sebou děti a nemusí se bát nějakých výtržností. Derby splnilo všechny parametry a těším se na další,“ říká.

Do Zlatopramen Areny nakonec dorazilo 4 085 diváků. Jedná se o suverénně nejvyšší letošní domácí návštěvu, která zastínila i některé extraligové stadiony. Ústeckým fanouškům náleží v průběžném pořadí návštěvnosti druhé místo za vedoucím Chomutovem (průměr 1 955 diváků). První letošní zářijové derby na chomutovském ledě navštívilo 3 890 fanoušků.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže