Ústí nad Labem - Sympatického bývalého ústeckého útočníka Jana Heřmana fandové Slovanu moc dobře znají. Tento bojovník strávil v šatně Ústeckých Lvů tři roky (sezóny 2007 - 2010), premiérový ročník byl extraligový. Po třech sezónách odešel Jan Heřman za svým bratrem Martinem do Plzně, kde ho ale v průběhu loňského soutěžního ročníku potkalo nepříjemné zranění.

V dresu žlutomodrého týmu prožil sedmadvacetiletý forvard tři sezóny, a tak byl souboj Ústí nad Labem s Chomutovem pro exústeckého útočníka velmi pikantní. "Mám z toho smíšené pocity, prožil jsem tu krásné tři roky, na které strašně moc rád vzpomínám. Angažmá v Ústí nad Labem mi dalo hodně moc především po hokejové stránce, mám tu hodně známých, poznal jsem zde spoustu nových přátel a strávil jsem tu kus svého života. Ústeckým Lvům vděčím za hodně, něco jsem tady odehrál a jak jsem již zmínil, byl to zvláštní pocit vracet se sem jako soupeř," konstatoval bezprostředně po odehraném duelu plzeňský odchovanec, jenž byl ihned po skončení severočeského derby vyškrnut ze zápisu o utkání. To znamená, že se na utkání nepodílel. Podobně tomu bylo i v předchozích čtyřech případech, kdy ale zapisovatelé Heřmana ze zápisu nevyškrtli a zkreslili mu tak individuální statistiky. Podle nich již nastoupil k osmi střetnutím, ale podle ověřených informací tomu tak nebylo a proti Slovanu již popáté výhradně seděl.

"Před středečním derby jsem byl psán jako třináctý útočník, ale ani do jednoho střídání jsem se nezapojil. Je to pro mě nová role, nezažil jsem to ani v mládežnických družstvech. Je to trochu rozčarování, ale musím se s tím poprat, neboť v Chomutově je spousta nadějných hráčů a uvidíme, jak to celé nakonec dopadne," smutnila pirátská jedenadevadesátka, která nám klání přiblížila alespoň dojmy ze střídačky.

"Diváci se určitě bavili, na pohled to musel být pěkný hokej. K vidění bylo nespočet šancí, hrálo se nahoru-dolů a tribuny jistě shlédly velmi atraktivní hru. Oba rivalové hráli výborně, penalty už jsou jenom loterie a je to převážně o štěstí," zhodnotil stručně forvard, jenž se v loňském ročníku Tipsport extraligy v rámci 26. kola (dne 30. 11. 2010) ošklivě zranil v souboji proti Zlínu ve 39. minutě. Poté již zřejmě nedokázal naladit formu a Plzeň Heřmana uvolnila Chomutovu. (O zranění Jana Heřmana čtěte zde.)

"Určitě to trochu ovlivnilo, ale myslím, že jsem se z toho oklepal hodně rychle. Plzeň má hodně kvalitní mančaft, je tam spoustu starších o hodně zkušenějších útočníků a já už nejsem dvacetiletý kluk, který by měl hrát ve čtvrté pětce a nějak to tam jen nahazovat a bourat. Nebylo tam pro mě místo a Chomutov přišel s nabídkou, na kterou jsem kývnul. Myslím, že zde hostuji do konce sezóny. Začínám znova, musím si své místo vydobýt a odvádět co nejlepší práci. Zatím jsem bohužel zklamal, začátek nebyl z mého pohledu ideální, i když jsem delší dobu nehrál, ale to mě neomlouvá. Musím čekat na tu šanci, která doufám, že přijde a já se s tím patřičně poperu. Z mého osobního hlediska musím začít hrát pořádný hokej a dostat se do základního kádru," líčil své plány Jan Heřman, který mezi další své osobní cíle zařadil zdraví.

"Zdraví je na prvním místě, zdravotních potíží bylo v mém případě až moc. Poté bych se chtěl, jak jsem již zmínil, zapracovat do základního kádru a střílet nějaké góly, aby bylo na čem stavět. V tom nejlepším případě by bylo skvělé vyhrát první hokejovou ligu ČR," mínil své možné pohledy do budoucnosti o tři roky starší bratr Martina Heřmana. Ten v součastnosti obývá šatnu plzeňských Indiánů a oba sourozenci spolu odehráli ještě letošní přípravná klání.

"Takový je hokejový život, už jsme si spolu zahráli pár zápasů loni a letos ještě v přípravě. Martin toho má více před sebou než já a přál bych mu, aby se pořádně zapracoval do jejich kmenové sestavy a dařilo se mu. Voláme si každý den, rozebíráme jednotlivá utkání a navzájem se hecujeme a motivujeme," uzavřel západočeský talent.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže