Ú s t í n/L. - Posledním ze čtyř domácích soubojů Ústeckých Lvů v řadě bude středeční duel 16. kola s šestým týmem průběžné tabulky Sarezou Ostrava. Úvodní buly bude vhozeno tradičně v 18:00. Ústečtí se budou snažit navázat na poslední dvě podařená představení, při nichž se soupeři z Ústí poroučeli s celkovým přídělem třinácti branek. Lvi zůstávají na druhém místě průběžné tabulky s dvoubodovým odstupem na vedoucí České Budějovice.
Úvodní střet stejných soků skončil v Ostravě smírně 3:3. Tehdy o dělbě bodů rozhodl v 51. minutě Holuša.

Svěřenci trenéra, bývalého reprezentanta, Miloše Holaně vstoupili do soutěže nad očekávání dobře a od začátku se pohybují na předních místech. V aktuální tabulce jim patří s 27 body šestá figura, když na čtvrtý Hradec Králové ztrácejí pouhé dva body a naopak před sedmou Mladou Boleslaví mají náskok celých sedmi bodů.

V nástupu do druhé čtvrtiny soutěže se Ostravským příliš nevede střelecky. Ve dvou zápasech se prosadili pouze dvakrát, ale i tak jim to stačilo k zisku tří bodů. V posledním kole zdolali na domácím ledě Třebíč fotbalově 1:0. Vítěznou trefu zaznamenal na začátku třetí třetiny Šebesta. Kolo předtím prohráli na ledě brněnské Komety 1:2.

Z venkovních zápasů přivezli Moravané sedm bodů za dvě výhry a jednu prohru v prodloužení. Ostatní zápasy prohráli.

Nejproduktivnějším ostravským hráčem je Pavel Šebesta, který v minulých sezónách působil v sousední Opavě. Loni si dokonce odskočil k sedmi extraligovým zápasům do Vsetína. Dosud nasbíral 14 bodů za šest branek a osm asistencí a ocitá se na čtvrtém místě hodnocení produktivity celé soutěže. V nejlepší desítce jej na sedmém místě s třinácti body doplňuje Radek Procházka, jenž přišel do Ostravy z loni sestoupivšího Prostějova. Nejproduktivnějším obráncem je s šesti body Jakub Gróf.

Jedničkou mezi tyčemi je Robert Hamrla, který v odchytaných patnácti zápasech dosáhl průměru 2,28 inkasovaných branek a úspěšnosti zásahů těšně pod 92%. Svými čísly se k brankářské elitě soutěže neřadí. Hamrla pomohl loni Sareze postoupit do první ligy. Jinak okusil též v několika zápasech v dresu Plzně chuť nejvyšší hokejové soutěže.

Lvi posledními dvěma zápasy naprosto změnili svoji vizitku z poslední doby. V devíti předchozích střetech překročili jedinkrát třígólovou hranici. O gól navíc nastříleli v Kadani. Kanonádou, jakou spustili v posledních dvou partiích, se dostali na druhé místo i v počtu vstřelených branek. Pouze Budějovice jich dokázali nastřílet více. Jak budou v načatém trendu pokračovat se přijďte podívat ve středu v 18 hod. do Lví arény.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže