Ústecký hokejový tým vychoval mnoho talentovaných hokejistů. Jedním z nich je i šestnáctiletý Vašek Müller. Centr, jehož preferovaná ruka je pravá, do světa nejrychlejší kolektivní hry nakoukl právě v Ústí. V současné době hraje za dorost Berouna. Rodák ze severočeské metropole našemu webu poskytl exkluzivní rozhovor.

Jak ses dostal k hokeji?

K hokeji mě dostal táta. Také dřív hrával v mládežnických týmech v Kladně. Když jsem měl 3 roky, tak jsem začínal s bruslením a do roka jsem už trénoval s klukama a také odehrál pár zápasů.

Začínal jsi teda v Ústí a pak jsi přešel do kladna?

Ano.

Jak vzpomínáš na Ústí?

Popravdě řečeno si toho moc nepamatuji, byl jsem malý a ještě jsem moc nevnímal, co se okolo mě děje. Ale své začátky si víceméně pamatuji. Na to se vzpomíná hezky.

Zažil jsi ve svých začátcích nějakou zajímavost, kuriozitu?

Hodně jsem padal a také mi několikrát dělalo problém se trefit do puku (smích). Jinak si na nic kuriózního nevzpomínám, bylo to takové normální.

Na své začátky vzpomínáš rád, že?

Samozřejmě. Kdo by na to rád nevzpomínal. Na to se vzpomíná celý život. Jsem rád, že byla ta možnost začít ten hokej hrát a že ho hraji dodnes.

Za jaký tým v současné době hraješ?
V současné době hraji za dorostence Berounských Medvědů.

Jak se ti daří?

Momentálně hledám střeleckou formu, ve třech zápasech mám na kontě pouze čtyři trestné minuty. Ale hlavní je, že se daří mužstvu!

Jaké máš cíle do budoucna?
Jednou bych rád nakoukl do Extraligy, pokud se objeví šance, určitě bych se ji snažil využít. To asi každý, kdo hraje v mládežnických týmech. Momentálně mám však hlavní cíl se probojovat do A týmu Berouna.

Doufám, že se ti to povede. Dáváš si velké šance?

Také doufám. Každý hráč, který vyleze z juniorky, tak tady tu šanci od Áčka dostává, takže proč ne? Určitě si na to, hrát s chlapama, věřím. Ale času je ještě dost.

Beroun hraje s Ústím 1. ligu. Chtěl by sis za Lvy hrát?

Já bych se především chtěl dostat do Áčka Berouna. Ústí bych se v budoucnu nebránil, ale nad tím teď nepřemýšlím.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže