Ú s t í n/L. - Třebíč, Písek, Benátky a Havlíčkův Brod. Ústecké Lvy čeká nyní čtyřzápasový trip na hřištích soupeřů. A rovněž na cizích kolbištích hodlají pokračovat v dobré hře, která jim po odehraných dvanácti kolech přinesla vedoucí pozici v soutěži.

Program první ligy byl v úvodu sezóny pro žlutomodré přívětivý. Vždyť ze dvanácti zápasů nové sezóny jich odehráli v domácím prostředí hned osm! Ve Zlatopramen Areně si udržují domácí neporazitelnost, přičemž na vlastním ledě ztratili naposledy při derby s Litoměřicemi teprve první bod. Jenže nyní čeká Slovan série venkovních zápasů. „Musíme vyhrávat doma i venku. V naší hale se nám zatím daří, poráželi jsme soupeře vysokým rozdílem. Pro další zápasy potřebujeme vycházet z kvalitní obrany,“ říká trenér Ústí Petr Rosol.

Kouč Slovanu ví, že v sezóně přijdou těžší období. „Nedávno jsme vyhráli třeba 9:1 nebo 6:1, ale potkají nás i vyrovnanější zápasy. Nemusí v nich padnout tolik branek a budou těsné. I to se počítá,“ vysvětluje.

Ústečtí hokejisté v dosavadním průběhu ligy nemuseli řešit mnoho problémů. Hra klapala herně i výsledkově. „Spokojený ale nejsem nikdy. Předvádíme ovšem slušný hokej. Naposledy proti Litoměřicím nebyly z našeho pohledu dvě třetiny ideální, ale nemůžeme pokaždé přesvědčivě vyhrávat,“ popisuje.

„Je teprve říjen a naší formu musíme kulminovat na březen, případně duben. Proto připravujeme hráčům všestranné tréninky. Přidáváme do toho různé prvky. Samozřejmě musíme být připravení na každý zápas a vyhrávat. Intenzivně se věnujeme přípravě a kvalitě tréninku. Především chceme, aby naše forma vygradovala v závěru sezóny,“ přeje si Rosol.

S Klozem otevřeně mluvil

V úvodu sezóny nemohli ústečtí příznivci vidět v akci útočníka Jana Kloze, který nový ročník zahájil v sousedních Litoměřicích. „S Honzou jsem otevřeně mluvil. Začátek letošní sezóny se mu nepovedl. Ztrácel se, sám o tom věděl,“ tvrdí Rosol.

„Proto jsme se domluvili, že na měsíc zamíří do Litoměřic. Chtěl, bojoval, ale nic mu tam nespadlo. Buď pokaždé trefoval prvního obránce nebo gólmana, přeskakovalo mu to. V Litoměřicích ho mají rádi, je tam uvolněnější,“ všímá si ústecký lodivod.

Kloz podle předpovědi trenéra v novém týmu ožil. „Už dal tři góly, trefil se i proti nám. Jsem rád, že se mu nyní daří a věřím, že získá správnou formu, kterou využije později v Ústí,“ usmívá se.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže