Ú s t í n/L. - Od soboty počínaje čeká na Ústecké Lvy během deseti dnů čtveřice venkovních zápasů. Prvním městem, které Slovan navštíví, je Třebíč. Ta se momentálně nachází na posledním místě tabulky, ale má velmi mladý kádr, který se bude chtít na domácím ledě předvést a skalpovat favorita ligy. Slovan by si měl dát pozor především na častá vyloučení, neboť procentuální úspěšnost přesilových her Horácké Slavie je poměrně stejná jako Slovanu. Utkání začíná na třebíčském zimním stadionu v sobotu 15. října 2011 od 17,30 hodin. Zápas můžete sledovat na tradičním online textovém přenosu.
1-1-3-7
celková bilance
9-1-0-2
14.
postavení v tabulce
1.
8
získané body
29
27:44
skóre
55:18
2
utkání bez vstřelené branky
0
0
utkání se shut-outem
2
6:4 (Havlíčkův Brod)
nejvyšší výhra
9:1 (Šumperk)
0:4 (Benátky nad Jizerou)
a 1:5 (Olomouc)
nejvyšší prohra
1:3 (Chomutov)
David Dolníček; 8 b. (3+5)
nejproduktivnější hráč
Jan Alinč; 14 b. (4+10)
Tomáš Vondráček a
Vilém Burian; 4
nejlepší střelec
Jakub Lev; 7
David Dolníček; 5
nejvíce asistencí
Jan Alinč; 10
Martin Dočekal; 26
nejtrestanější hráč
Jan Klobouček; 36
Šimon Hrubec - 91,14 %;
Martin Štefl - 90,48 %
úspěšnost brankáře Pavel Francouz - 95,74 %;
Zdeněk Orct - 93,10 %
Šimon Hrubec – 3,71;
Martin Štefl – 3,35
průměr inkas. branek Pavel Francouz – 1,20;
Zdeněk Orct – 1,71
11 góly v přesilovkách 13
21,57 % využití přesilovek 21,31 %
0 góly v oslabení 1

Změny v kabině Třebíče

Trenérské duo Kamil Pokorný-Radek Novák měli po skončení sezóny možná největší problém právě na postu gólmanů. Brankář Stanislav Neruda, který v závěru play-off Třebíčským vypomáhal, se vrátil do Havlíčkova Brodu a situace kolem Radka Fialy byla nejistá. Vedení Horácké Slavie se podařilo ulovit mladého gólmana z Českých Budějovic, Šimona Hrubce, který vloni vypomáhal i Písku a letos by měl být jasnou jedničkou v třebíčské svatyni. Dvojku spolehlivě vykonává o pět let starší Martin Štefl.

Současným opěrným bodem zadních řad je jeho nejproduktivnější článek dvacetiletý Martin Sobotka, který je třebíčských odchovancem, ale poslední čtyři sezóny působil v libereckém dorostu a juniorce. Stabilními starými oporami jsou i nadále Lukáš Sláma, Zdeněk Sedláček či Roman Kadela. Mezi nové obranné tváře patří jednadvacetiletý Stanislav Dietz, získaný na hostování z Českých Budějovic, dvacetiletý Jakub Kania z Třince, ale v dresu Třebíče působící již v loňských dvou sezónách, a o tři roky starší David Rangl, přicházející od znojemských Orlů. V dresu Horácké Slavie bojuje i ústecký odchovanec, Vladimír Brož, pro kterého tak bude mít zápas specifický význam.

Mezi útočné stálice třebíčského hokeje Viléma Buriana, Martina Čecha, Martina Dočekala, Davida Dolníčka, Eduarda Kadelu, Milana Přibyla a Tomáše Vondráčka přibylo hned několik posil. Na výpomoc ze Zlína se přesunuli Lukáš Finsterle, Tomáš Fořt a Antonín Honejsek, který poslední dvě sezóny působil v hokejové soutěži WHL. Z Českých Budějovic zamířili do Horácké Slavie Radim Heřman a Vladimír Stejskal. Z Pardubic třebíčské vedení ulovilo dvaadvacetiletého Tomáše Kauta, odchovance žďárského hokeje, působícího naposledy v Chrudimi. Lukáš Kovalský zase přicestoval ze Znojma a z druholigových vod ulovilo třebíčské vedení Michala Milotínského, který v dresu Jindřichova Hradce nasbíral za 33 zápasů 54 bodů (31 gólů a 23 asistencí). Mezi druhého nejproduktivnějšího útočníka mužstva patří Marek Laš, který je kmenovým hráčem Ústí nad Labem a v přípravě se před ústeckými fanoušky objevil.

Vzájemná střetnutí Lvů s hráči s bílou hvězdou na hrudi

Sezóna 2010/2011 a vzájemná střetnutí s Třebíčí rovná se přehlídka samostatných nájezdů. Vždyť obě utkání se nedokázala rozhodnout během šedesáti minut a muselo dojít až k nájezdům, při nichž byl vždy úspěšnější domácí celek. Ústí nad Labem prohrálo v Třebíči 4:5sn, ale naopak doma bodovalo 3:2sn.

V sezoně předminulé, tedy 2009/2010, je již bilance lepší. Ze čtyř vzájemných bojů vyhráli Ústečtí všechny čtyři. První oťukávání na domácím ledě stál sice Slovan bod (2:1sn), ale poté již doma vyhrál a to vysoce 6:2. Na ledě Třebíče se také nenechali Lvi zahanbit a Třebíč skalpovali 5:2, v posledním vzájemném boji pak vyhráli těsně 2:1.

Poslední zápasy třebíčského celku

Bilance zápasů a pohled na tabulku z pohledu Horácké Slavie je opravdu žalostný. Tým Třebíče se nachází na posledním čtrnáctém místě a o tom také vypovídají sehraná utkání. Z dvanácti zápasů dokázali za plné tři body vyhrát pouze jednou a to nad Havlíčkovým Brodem (6:4), pak už na ně čekala jen jedna dvoubodová výhra, tři jednobodové výhry a sedm proher. Z odehraných dvanácti utkání se Třebíč na svém ledě prezentovala pětkrát, kde v prvních kolech prohrála s Hradcem Králové (2:4) a Berounem (2:3), následně vyhrála v prodloužení s Kadaní (4:3p), ale poté prohrála v nájezdech s Pískem (2:3sn). Při posledním domácím boji vypráskala Havlíčkův Brod a jistě na tento zápas bude chtít navázat.

Sestavy z posledních zápasů

SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Sláma, Rangl, Valenta, Sobotka, Dietz, Brož, Kadela - Laš, Dolníček, Finsterle - Burian, Ostřížek, R. Heřman - M. Čech, Fořt, Kaut - Přibyl, Dočekal, Vondráček.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - L. Poživil, Dominik Boháč, Gureň, A. Sedlák, Klobouček, J. Zeman, Pavlík, Sklenička - Třetina, Alinč, Pazourek - R. Hanzl, Pajič, Daniel Boháč - Šagát, Roubík, Handlovský - Rod, Nahodil, Hampl.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže