Ú s t í n/L. - Už se může tak trochu považovat za specialistu na Ústí. Gólman Robert Slipčenko odchytal v dresu Havlíčkova Brodu proti Slovanu loňské semifinále play-off. Od té doby do soutěžního utkání už nezasáhl. Až do středečního večera, kdy nastoupil v brance Litoměřic. A opět proti hokejistům Ústí.

Proti žlutomodrým končil minulou sezónu a začal tu letošní. Robert Slipčenko potrápil ústecké střelce v prvoligovém play-off, pak už se do branky ale nepostavil. Až ve středu, kdy si připsal letošní premiéru. „Za experta na Ústí se ale nepovažuji (smích). Přestože jsem proti nim odchytal v rámci první ligy nejvíce zápasů,“ tvrdí šestadvacetiletý gólman.

Někdejší brankářská jednička Slavie si na start letošní sezóny musela řádně počkat. Do branky v ostrém utkání se totiž Slipčenko postavil po sedmi měsících. „Měl jsem problémy s plotýnkou, takže jsem nechytal. V přípravě jsem sice stihl několik utkání za Slavii v rámci letního turnaje European Trophy, ale od té doby nic,“ vypráví.

Hned na úvod ho čekala v podobě vedoucího Ústí pořádná prověrka. Ale Slipčenko ji zvládl, pustil za záda pouhé dva puky. „Chytalo se mi dobře, mohlo to ale být lepší. Když nám Ústí v první třetině vstřelilo dva góly, nevypadalo to s námi dobře, ale poté domácí přestali hrát,“ všiml si.

„Nakonec jsme mohli klidně i vyhrát. Vždyť jsme měli více šancí. Za stavu 2:2 to bylo zcela otevřené. Ale i za bod jsme nesmírně rádi,“ komentuje.

Slipčenko dostal pro derby přednost před Dušanem Salfickým, který předtím odchytal všechny zápasy Litoměřic v sezóně. „Vloni jsem za Litoměřice nastoupil jednou a zranil se. Tentokrát mi pan Tvrzník zavolal, že Salfa potřebuje odpočívat. Takže jsem přijel rovnou na zápas a byl jsem za to rád,“ popisuje.

Brankář by si chtěl svou litoměřickou štaci prodloužit. „Jsem nadšený, že jsem si mohl zachytat. Nyní bude záležet na trenérech, jestli mě příště opět povolají,“ krčí rameny Slipčenko, kterému vyhovuje herní pojetí týmu. „Litoměřice hrají útočný hokej a útok převládá před obranou,“ informuje.

Po středeční prvoligové misi se Slipčenko přesouvá do domovské O2 areny. „V pátek budu dělat Mírovi Kopřivovi dvojku proti Kometě Brno. Doufám, že si bude také jednou chtít odpočinout a že nějaký ten zápas odchytám,“ usmívá se.

A na téma Havlíčkova Brodu, kde strávil minulou sezónu nachází jasnou odpověď. „Brod je minulost a už tam nechci. Zažil jsem tam dobré zápasy, ale Brod už ne,“ má jasno gólman, kterému spoluhráči říkají Skipy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže