Ú s t í n/L. - Teprve čtvrtý venkovní zápas čeká na ústecký Slovan v letošní sezoně první hokejové ligy. Ze tří zápasů na ledě hostí Lvi vyhráli pouze jednou, zatímco na kluzišti Chomutova a Berouna je čekala hořká porážka. V pondělí, 10. října 2011 od 18 hodin, tak na Ústecké Lvy čeká těžký úkol. Musí si nejen vylepšit bilanci venkovních zápasů, ale také porazit severočeskou Kadaň, která je známa jako chomutovské béčko. Držme tedy palce!
2-1-3-4
celková bilance
8-0-0-2
11.
postavení v tabulce
1.
11
získané body
24
25:31
skóre
50:16
2
utkání bez vstřelené branky
0
0
utkání se shut-outem
1
4:1 (Litoměřice)
nejvyšší výhra
9:1 (Šumperk)
0:3 (Jihlava)
nejvyšší prohra
1:3 (Chomutov)
Ondřej Fiala; 11 b. (6+5)
nejproduktivnější hráč
13 b.: Jan Alinč a David Ludvík (4+9)
Ondřej Fiala; 6
nejlepší střelec
Jakub Lev; 7
Ondřej Fiala a Stanislav Mikšovic; 5
nejvíce asistencí
Jan Alinč a David Ludvík; 9
Ondřej Malínský; 33
nejtrestanější hráč
Jan Klobouček; 34
Kamil Jarina - 93,10 %
Tomáš Závorka - 91,73 %
Erik Štěrba – 88,68 %
Vladislav Habal - 50,00 %
úspěšnost brankáře Zdeněk Orct - 93,10 %
Pavel Francouz - 95,00 %
Kamil Jarina - 2,64
Tomáš Závorka - 2,58
Erik Štěrba – 3,33
Vladislav Habal - 12
průměr inkas. branek Zdeněk Orct - 1,71
Pavel Francouz - 1,33
11 góly v přesilovkách 12
20,37 % využití přesilovek 22,64 %
0 góly v oslabení 1

Změny v kabině Kadaně

Snad nejpočetnější gólmanskou skupinu vlastní Kadaň, která disponuje hned čtveřicí brankářů: Kamil Jarina, Tomáš Závorka a Erik Štěrba. Čtvrtý Vladislav Habal, karlovarský junior, si svůj první ligový start připsal v minulém kole s Chomutovem, ale hned po patnácti minutách byl vystřídán. Kvůli zranění Jariny a možné absenci Závorky (chytající nedělní zápas Karlových Varů se Zlínem) tak můžeme v brance očekávat Erika Štěrbu či juniora Habala.

Stejně jako na postu brankářů, ani v obranných řadách nedošlo k výrazným změnám. Stálice zadních řad Josefa Révaye, Jakuba Trefného či Tomáše Schmidta doplnil Ondřej Malínský, který přišel do Kadaně z Třebíče a v sezoně 2003/2004 si připsal 18 startů i za Ústecké Lvy. Další posilou do zadních řad je pro fanoušky Slovanu známý Richard Diviš, který sice za Slovan hrál v útoku, ale na Kladně byl přetransformován na obránce a v klubových statistikách tak mezi beky zabírá třetí místo.

Mezi stabilní opory v útoku patří stejně jako vloni Stanislav Mikšovic, který své soupeře drtí s Ondřejem Fialou a Martinem Davídkem. Mezi známé tváře patří i loňský chomutovský kapitán Zdeněk Skořepa, který nyní hájí barvy černožluté. Od kladenského vedení získala Kadaň posilu ve Vítězslavu Bílkovi a z chomutovské juniorky bojuje v Kadani František Mála a Roman Chlouba.

Vzájemná střetnutí Lvů se žlutočernými

V loňské sezoně, kvůli rozdělení tabulky na dvě skupiny, se spolu oba celky setkaly pouze dvakrát, přičemž v obou případech odcházel z ledu vítězně Slovan. Na domácím ledě deklasoval Kadaň výsledkem 6:2, venku vyhrál těsným skóre 1:0.

Sezóna 2009/2010 je na vzájemná setkání mužstev bohatší. Díky play-off měly oba týmy tu čest si spolu zahrát hnedle osmkrát a ani jedenkrát neodcházel Slovan z ledu poražen. Poslední prohru, kterou Lvi od Kadaně utržili, tak musíme hledat v daleké minulosti, přesněji řečeno v listopadu roku 2008, kdy Ústí na svém ledě prohrálo 1:2. (Samozřejmě pokud nebudeme počítat přípravný zápas ze září loňského roku, kdy Kadaň v Ústí vyhrála 4:1, nebo pokud nebudeme brát v potaz odvezení jediného bodu Kadaně v září 2009, kdy žlutočerní vyhráli v prodloužení 4:3.)

Poslední zápasy kadaňského celku

Z deseti odehraných utkání se na domácím ledě ukázala Kadaň jen čtyřikrát, přičemž vyhrát dokázala pouze dvakrát a to s Litoměřicemi (4:1) a Pískem (4:2). Zbývající dva zápasy Kadaň prohrála s Berounem (2:4) a Havlíčkovým Brodem (2:3p). A i s venkovními zápasy je na tom celek Kadaně bídně. Ze šesti bojů vyhráli pouze jednou a to ještě až v prodloužení. Dvakrát na ledě hostí nevstřelili ani jednu branku a v posledním kole si od Chomutova nechali napráskat 6:4.

Sestavy z posledních zápasů

SK Kadaň: Habal (15. Štěrba) - Malínský, Vojta - Schmidt, Szakal - Révay, Mazanec - Zmeškal, Trefný - Fiala, Mikšovic, Davídek - Ton, Charousek, Novák - Stoklasa, Stehlík, Bursík - Rohan, Chlouba, Hofmeister.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - L. Poživil, P. Hořava, Klobouček, Vobořil, Gureň, A. Sedlák, Pavlík, Sklenička - Třetina, Alinč, Pazourek - Šagát, Roubík, Handlovský - Rod, Nahodil, Hampl - Pajič, Daniel Boháč.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže