Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi si hrají tak trochu vlastní ligu. Kosí jednoho soupeře za druhým, takže kdo přijede do ústecké Zlatopramen Areny, musí soudě podle posledních výsledků počítat s gólovým přídělem. Naposledy to odnesla Jihlava (6:1). A to se před zápasem nacházela na třetím místě tabulky. „Jihlava patří k předním týmům soutěže, o to je vítězství cennější,“ tvrdí obránce Adam Sedlák. Od středy nováček v ústecké sestavě a účastník letošního juniorského šampionátu v Buffalu.

Defenzivní řady Slovanu vyztužil bek z Vítkovic Adam Sedlák. Dvacetiletý hokejista v posledních letech válel po severoamerických kolbištích a pořádně na sebe upozornil před pěti lety, když teprve v patnácti letech naskočil do české extraligy.

V domácí hale jste debutoval při takové kanonádě. Solidní uvítání, že?

Nemyslím si, že by se jednalo o exhibici. Jsem ale rád, že nám zápas vyšel, směrem dopředu to náramně klapalo a využívali jsme šance. Měli jsme zkrátka dobrý den. Je to výborné.

Jednalo se o duel prvního se třetím, ale rozdíl mezi oběma celky byl více než znatelný...

O to více mě vítězství těší. Jsem nadšený, že jsme tak kvalitní tým porazili takovým rozdílem. Vlétli jsme na ně hned od začátku, vyvarovali jsme se chyb v obraně. Vstřelili jsme úvodní branku, k tomu jsem přidal druhou šťastnou trefu. Dále jsme využili dvojnásobnou přesilovku, to nám hrálo do karet. Zbytek zápasu jsme si pohlídali.

Jak se v Ústí zatím aklimatizujete?

Mám za sebou za Ústí dva zápasy, proti Jihlavě to bylo parádní, vstřelil jsem gól, takže super. Jsem hlavně překvapen z úrovně první ligy. Hraje se v ní dobrý hokej. Rozhodně to neberu jako krok zpět. Sedět ve Vítkovicích nebo hrát v juniorce? To jsou pro mě lepší zkušenosti ze seniorského hokeje v Ústí. Zvednu si herní sebevědomí, snad chytnu formu. Pana Šindela, který v Ústí dělá sportovního manažera , znám z reprezentační dvacítky. Možná i to hrálo roli, že jsem v Ústí.

Mělo by Ústí na extraligu?

Určitě. Jsem nadšený z ústeckého zázemí, stadionu, kabin. Parta tu je výborná. Tým je skutečně kvalitní, jsou tu vynikající útočníci. Ještě trochu zamakat, nedělat chyby směrem dozadu a může se v klidu prát o postup.

Kde ve městě bydlíte?

Tak jako někteří další spoluhráči bydlím v penzionu U Kováře. Trénovat budu taktéž v Ústí, bylo by zbytečné dojíždět do Vítkovic. Po určité době uvidím, co dál.

Jak vidíte svou roli v domovských Vítkovicích?

Ve Vítkovicích je hodně beků a musím se hodně snažit, aby se tam uchytil. Jsem rád za každý zápas ve Vítkovicích a za zkušenosti s extraligou.

Vy jste na sebe upozornil před několika lety, když jste v patnácti letech jako nejmladší hráč historie debutoval v extralize. Jak na svůj zápis do rekordu extraligy vzpomínáte?

Byl jsem dravý, měl zdravé sebevědomí. Neměl jsem co ztratit, jen se ukázat. Rozhodující je se nebát. Měl jsem tři dny po narozeninách, když mě pan Fryčer nominoval k zápasu. Fyzicky jsem to zvládl, měl jsem totiž osobního trenéra, který mě připravil. Věkové omezení v lize není, takže když vám je třeba třináct a máte na to, tak klidně můžete nastoupit.

Překonal jste rekord Michaila Jaškina, který za Vsetín odehrál jen dvě střídání...

Jaškinovi bylo snad třináct, když naskočil, ale jednalo se o pouhá dvě střídání, já odehrál celou sezónu. Tenkrát byl v týmu Vítkovic Šimíček, brankáři Pinc a Prusek nebo Ujčík. Takže bylo skvělé zahrát si s takovými hráči.

Kam se vaše kariéra ubírala později?

Tým posléze převzal pan Bokroš a já byl draftovaný do NHL. Hrál jsem v nižší soutěži za Peterborough a pak mě vyměnili do Ottawy 67´s. Nyní jsem se vrátil. Netvrdím, že definitivně, ale nějaký rok chci zůstat. Hrál jsem čtyři roky kanadský hokej, takže si potřebuji zvyknout na českou hru, která je trochu odlišná. Takže jsem rád, že mohu být tady.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže