Ústečtí mladší dorostenci hrají nejvyšší soutěž. Lvíčata konfrontují své síly se soupeři, kteří hrají extraligu. Pro ústecký hokej byla loňská sezóna hořká. Hlavní tým prohrál v sedmém barážovém zápase, junioři a starší dorostenci sestoupili z nejvyšší soutěže. Jen jediná kategorie, mladší dorost, hraje extraligu i letos.

Vstup do nové sezóny se Lvíčatům ale zcela jistě nepovedl podle představ. Úvodní zápas odehrála na ledě Slávie, kde dostala půl tuctu branek a odjela s porážkou 2:6. Ve Zlatopramen Aréně se 15. září představila Plzeň. Ta domácí přestřílela a ústečtí jen díky svého brankáři prohráli jen 1:4. Třetí a čtvrté kolo odehráli žlutomodří venku. Nejprve jejich účinkování v Litvínově bylo znehodnoceno porážkou 2:7. Stejný výsledek si vysloužili i na Spartě. První bod, respektive dva, si připsala Lvíčata v Karlových Varech. Ústí vyhrálo až na samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil Navarra. Komu se dařilo nejvíce?

Brankáři

Lvíčata mají gólmanskou oporu v Michalu Chmelovi, který se snaží, seč mu síly stačí, nicméně bez pomoci spoluhráčů zápasy sám nevyhraje. Průměr branek 4,8 není příliš oslnivý, svůj podíl na něm má i obrana, protože nepůsobí příliš zodpovědně, což dokládají výsledky. Jednu třetinu odchytal Robin Zvědělík, ten zachytal solidně, z 12 ran pustil jeden puk za svá záda.

Obránci

Mezi obránci se nenajde mnoho hráčů, kteří si připisují kanadské body. Nejvíce jich má Patrik Balcar, přihrál na dvě branky. Jednu asistenci získal Marek Klement. V tabulce pravdy (plus a minus body), která nejlépe dokumentuje kvalitu obránců, se pohybujeme v záporných číslech. Nejlépe je na tom Jakub Loukota, který má jeden minusový bod.

Útočníci

Útočná hra činí žlutomodrým asi největší potíže, protože branek inkasovaných je daleko více než vstřelených. Roman Navarra znamená největší hrozbu pro soupeřova brankáře, skóroval celkem třikrát. Tým má i dva dvougólové střelce, jmenovitě Jiřího Landera a Matyáše Kaška.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže