Ú s t í n/L. - Po těsné prohře ve středočeském Berouně má Slovan možnost navázat na vítěznou vlnu a potvrdit svou neporazitelnost na domácím ledě. Tým Jihlavy se momentálně nachází na třetím místě, přičemž má na svém kontě o jednu prohru více než Ústečtí Lvi. Sobotní podívaná, 8. října 2011 od 17,30 hodin, tak zajisté nabídne kvalitní hokejové klání. Přijďte podpořit svůj Slovan a pomožte Lvům obrnit ústeckou tvrz. Nenechte dobýt Zlatopramen Arenu!
7-0-0-2
celková bilance
6-0-0-3
1.
postavení v tabulce
3.
21
získané body
18
44:15
skóre
30:20
0
utkání bez vstřelené branky
0
1
utkání se shut-outem
1
9:1 (Šumperk)
nejvyšší výhra
7:2 (Litoměřice)
1:3 (Chomutov)
nejvyšší prohra
1:3 (Šumperk) a 2:4 (Havlíčkův Brod)
David Ludvík; 13 b. (4+9)
nejproduktivnější hráč
10 b.; Aleš Padělek (2+8) a Daniel Hodek (8+2)
Jakub Lev II; 7
nejlepší střelec
Daniel Hodek; 8
David Ludvík; 9
nejvíce asistencí
Aleš Padělek; 8
Jan Klobouček; 32
nejtrestanější hráč
Petr Domin; 16
Zdeněk Orct - 92,86 %; Pavel Francouz - 95,00 % úspěšnost brankáře Dominik Halmoši - 91,83 %; Filip Novotný - 93,33 %
Zdeněk Orct - 1,83; Pavel Francouz - 1,33 průměr inkas. branek Dominik Halmoši - 2,36; Filip Novotný - 1,71
9 góly v přesilovkách 8
18,75 % využití přesilovek 15,38 %
1 góly v oslabení 0

Změny v kabině Jihlavy

Milan Řehoř, dlouholetá opora a brankářská stálice Dukly, již letos dres s Ježkem na prsou neoblékne, a tak vedení Jihlavy muselo hledat adekvátní náhradu. Tu našlo v dvojici mladíků – Filipa Novotného a Dominika Halmošiho. Dvacetiletý Filip Novotný je odchovancem Dukly, do které přichází na roční hostování z pražské Sparty. Vloni v holešovické svatyni odchytal deset extraligových zápasů a stejný počet utkání si připsal i za Berounské Medvědy. O tři roky starší Dominik Halmoši se na roční hostování přesunul z extraligové Plzně, kde loňskou sezónu odchytal pouze pár zápasů, a nakonec se usadil hlavně v druhé německé lize.

Stálé obranné řady letos obohatila čtveřice beků. Posilou ze zahraničí je dvaadvacetiletý lotyšský obránce Kriss Grundmanis, naposledy působící v anglické hokejové lize. Sedmadvacetiletý Tomáš Kolafa se do Jihlavy vrací po osmi letech, přičemž poslední dvě sezóny působil u znojemských Orlů a fanoušci Slovanu si ho mohou pamatovat i v ústeckém dresu ze sezóny 2006/2007. Do kádru Dukly se probojovali i Tomáš Petráček, působící vloni především v Táboře, a Marek Drtina, který poslední dvě sezóny hrál za Chrudim.

Silná útočná trojice Hodek-Bakus-Čachotský již nikdy v mistrovských zápasech řádit nebude. Stálice jihlavské Dukly a dlouholetý kapitán Oldřich Bakus se ve svých pětatřiceti letech rozhodl ukončit aktivní hokejovou kariéru, ve které vstřelil 251 gólů právě za jihlavskou Duklu. Místo dlouholeté opory, Bakuse, zaujal Radek Hubáček, mladší bratr Petra Hubáčka, který před rokem získal titul mistrů světa. Šestadvacetiletý Hubáček strávil poslední dvě sezóny ve Vrchlabí a Dukle se upsal na tři roky. Známou tváří je i další posila v dresu Ježka na prsou a to Petr Domin, který dvě a půl sezóny bojoval v Chomutově, poslední sezónu však sehrál v Olomouci. Z extraligové Mladé Boleslavi zamířil na Vysočinu Aleš Padělek, z Vítkovic jednadvacetiletý Roman Maliník, přičemž oba v dresu Jihlavy již působili. Z extraligových vod ulovilo jihlavské vedení i dvaadvacetiletého Tomáše Karpova, jenž do Dukly zamířil z pražské Sparty, kde odehrál padesát utkání. Poslední posilou do útoku je Adam Mikšovský, který poslední dvě sezóny strávil ve Vrchlabí, Písku a Pelhřimově. Důležitou informací je i získání Michala Jeslínka jako kmenového hráče Jihlavy, výměnou za Milana Řehoře, který zamířil do severočeského Chomutova.

Mimo Oldřicha Bakuse přišlo jihlavské vedení o útočníka Anatolije Protasenju, který ve svých jednadvaceti letech dostal nabídku na hraní v týmu KHL, Dinamu Minsk. Miroslav Škumát zase odešel zkusit štěstí do slovenského týmu.

Vzájemná střetnutí Lvů s Ježky

Padesáti procentní úspěšnost. Přesně tak by se dala nazvat vzájemná střetnutí obou týmů v loňské sezóně, kdy Slovan dokázal ze čtyř vzájemných utkání vyhrát dvakrát. Jednou skalpoval Duklu 3:1 na jejich ledě, podruhé skóroval 4:2 na poli domácím. Zbývající dva zápasy urvala Jihlava, když na ústeckém stadionu zvítězila těsně 3:2 a na Horáckém zimním stadionu vyhrála stejným výsledkem, ale až po samostatných nájezdech.

Pro zlepšení bilance vzájemných zápasů se vydáme do sezony předminulé, tedy 2009/2010, kdy Slovan s Jihlavou sehrál dva vzájemné zápasy. Obě utkání byla úspěšná pro Ústecké Lvy, kteří venku porazili Duklu 3:1 a doma je vypráskali výsledkem 5:2.

Poslední zápasy jihlavské Dukly

Bilance zápasů Jihlavských v letošní sezóně je podobná zápasům Ústeckých Lvů. Z devíti utkání vyhrála Dukla šestkrát a pouze třikrát byla poražena a to vždy pouze na ledě venkovním. Na domácím ledě si tedy drží, stejně jako Lvi, sérii vítězných utkání. Na poli venkovním je jejich taktika úspěšná pouze z padesáti procent, a tak bude zajímavé, zda se jihlavským hráčům podaří vydrancovat ústecký stadion, či pevnost Lvů zůstane i nadále nedobyta.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - L. Poživil, P. Hořava, Klobouček, Sedlák, Gureň, Vobořil, Pavlík, Sklenička - Třetina, Alinč, Pazourek - Šagát, Roubík, Handlovský - R. Kovář, Pajič, Daniel Boháč - Jakub Lev II, Nahodil, Hampl.

HC Dukla Jihlava: F. Novotný - Ficenc, Kolafa, M. Drtina, Malena, Kaláb, Dobrovolný, Jaroš - Hodek, Hubáček, Čachotský - Jeslínek, P. Domin, A. Zeman - Pometlo, Maliník, L. Krupka - Mikšovský, Bezděk, Polcar.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže