Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi nadále vladnou první lize pevnou rukou. To potvrdili naposledy i proti silné Olomouci. Na plném bodovém zisku se rovněž podílel navrátilec do ústecké sestavy Zbyněk Hampl. Ten v minulé sezóně v Ústí hostoval a po štaci v úvodu sezóny v domovském Třinci se nyní vrátil na místo činu.

Venku v posledních dnech panuje úžasné počasí, stejně tak dokonalé jsou výkony ústeckých hokejistů. V předešlých třech zápasech totiž žlutomodří nastříleli famózních třiadvacet branek. Další čtyři přidali v sobotním klání proti Olomouci. „Vyhráli jsme, tudíž se mi o zápase povídá dobře. S mým výkonem ale úplně spokojený nejsem, mohlo to být lepší. Škoda faulu, kterého jsem se dopustil zkraje utkání,“ lituje Zbyněk Hampl, staronový hráč Lvů.

Hampl totiž putoval na trestnou lavici již ve čtvrté minutě a hostující Kucharczyk posléze v početní výhodě otevřel skóre zápasu. „Trošku jsem zahákoval protihráče, který to přihrál a spadl. Rozhodčí mě vyloučil, záhy z toho padl gól. To by se proti jiným soupeřům nemuselo vyplatit,“ hřímá.

Ústečtí Lvi v soutěži jen těžko hledají přemožitele, nalézt recept na suverenního lídra ligy se nepovedlo ani stabilně kvalitní Olomouci. „Vloni jsme s nimi třikrát prohráli, takže jsme rádi, že jsme tuhle sérii prolomili a získali tři body. Vím, že Ústí v minulých zápasech hrálo výborně. Chceme si formu udržet a pokračovat ve vítězné šňůře,“ říká.

Po rychlé úvodní brance Kucharczyka to přitom na snadnou práci příliš nevypadalo. Obzvláště, když později Žigárdyho v brance Mory vystřídal Kašík. A byl téměř neprůstřelný. „Chytal výborně. Měl ale rovněž spoustu štěstí. Měli jsme mnoho šancí, mohli jsme vyhrát větším rozdílem. Kdybychom hned zkraje dali dva rychlé góly, vypadalo by to jinak,“ tvrdí Hampl.

Ten se v závěru utkání dostal i do několika strkanic s hokejisty Olomouce. „Když prohrávali o tři góly a věděli, že už to nesrovnají, tak místo do puku nám chodili do těla. Ale nás to nerozhodilo,“ popisuje třiadvacetiletý forvard. Současně si cení konfrontace s legendárním Jiřím Dopitou. „Když je na ledě, musíte dávat mnohem větší pozor. Dokázali jsme ho pokrýt, takže jsme spokojení.“

Přiznivci Ústeckých Lvů Hampla dobře znají z minulé sezóny, kdy Slovanu pomohl k zisku prvoligového titulu. V kvalitních výkonech by chtěl pokračovat i letos. „Agent mi domluvil angažmá v Ústí po domluvě s panem Šindelem. V Třinci se mi příliš nevedlo, bylo to špatné. Když hrajete za zápasy čtyři střídání, nic vám to nedá. Doufám, že v Ústí budu nastupovat častěji a tím pádem se více dostanu do tempa,“ uzavírá plejer, který má v Ústí vyřízené střídavé starty.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže