Ú s t í n/L. - Do slušné střelecké formy se dostává útočník Slovanu David Ludvík. Defenzivní forvard v dosavadních šesti kolech nastřílel již tři branky. Gólový příspěvek si připravil i pro utkání s Mostem (7:2) poté, co zvyšoval na 4:0.

Bojovník, ale od nové sezóny i nesmlouvavý šutér. Taková je aktuální vizitka třicetiletého útočníka, který se po dvou trefách v předchozím utkání proti Šumperku, podílel střelecky i na demolici Mostu. „Jsem rád, že mi to tam padá, ale je stále jen začátek sezóny,“ zůstává David Ludvík v klidu. „Sezóna bude dlouhá, musíme jít zápas od zápasu, hrát jako tým a získávat body. Pak je jedno, kdo branky dává,“ vysvětluje.

Ludvíkova chvíle přišla ve druhé třetině. „Honza Klobouček střílel od modré a posléze se k puku dostal Martin Šagát, který mi skvěle přihrál. Pak jsem měl před sebou už pouze odkrytou branku,“ vrací se ke svému gólovému okamžiku.

Ústečtí Lvi zcela bez potíží došli k vítězství i v pátém domácím utkání v řadě, ve své hale tak nadále drží domácí neporazitelnost. Zatímco v sobotu Šumperk rozdrtili suverénní třetí třetinou, tentokrát bylo hotovo již za deset minut. „Jsme rádi za vítězství. Celý zápas jsme měli jasně ve svých rukou. Za stavu 3:0 jsme trochu polevili a chvíli nám trvalo, než jsme se dostali zpět do zápasu. Ale zvládi jsme to, takže jsme v klidu došli k výhře,“ těší brněnského odchovance.

Žlutomodří vládli proti Mostu pevnou rukou, přesto se mohli prosadit ještě výraznějším způsobem. „Vytvořili jsme si spoustu šancí a gólů jsme mohli dát mnohem více. Proti takovým soupeřů je ale těžké hrát. Naštěstí jsme v úvodu vstřelili tři rychlé branky, takže jsme mohli hrát v klidu,“ upozorňuje.

Hosté z Mostu už dopředu avizovali, že k derby přijedou bez svých největších opor. Ovlivnilo to úroveň utkání? „Netuším, jak by Most hrál, kdyby nastoupil kompletní. Vyhrát bychom museli stejně. V podstatě jsme se tím nezabývali,“ říká.

Diváci ve Zlatopramen Areně mohli shlédnout i kuriózní situaci, když brankář Zdeněk Orct obehrál za vlastní brankou obránce Poživila a namazal přímo mosteckému Divíškovi, který si s odkrytou klecí bez potíží poradil. A vstřelil tak druhou branku Mostu. „Ori (Zdeněk Orct) si neporozuměl s bekem a snažil se rozehrát. Nepovedlo se mu to, takže Most přišel zadarmo ke gólu,“ popisuje velmi netradiční branku.

V příštím kole zajíždí Ústí na led Hradce Králové, který se od startu soutěže drží v popředí tabulky a před pondělním utkáním se dokonce ocitl v čele první ligy. „Teprve v podobných zápasech jako s Hradcem, Olomoucí nebo Chomutovem si můžeme ověřit, jak na tom jsme. Takoví soupeři nás mohou prověřit. Jedeme tam vyhrát, ale bude to trochu jiný hokej, než doposud,“ tvrdí Ludvík na závěr.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže