Ú s t í n/L. - Hokejisté Šumperku v Ústí těžce narazili, na ledě obhájce prvoligového titulu inkasovali drtivých devět branek. Jen s obtížemi hledal příčiny neúspěchu nováčka soutěže útočník Draků Jakub Hulva. „Báli jsme se hrát,“ utrousil někdejší hráč Ústeckých Lvů.

Většinu zápasu to vypadalo, že doby, kdy Šumperk dostával v Ústí velké gólové příděly, jsou minulostí. Dvě třetiny Draci vzdorovali, po druhé části ztráceli pouhé dvě branky, přičemž několikrát dokázali Orcta v brance Slovanu ohrozit. Ale když v poslední třetině dostanete sedm gólů, nemůžete pomýšlet na úspěch. „Ústí bylo jednoznačně lepší už v první třetině, my jsme se naopak úplně báli hrát,“ tvrdí forvard Šumperku Jakub Hulva.

Přesto hosté drželi dlouhou dobu velmi hratelný stav a druhou část odehráli bez branek. „Ve druhé třetině jsme se zlepšili a dokázali hrát s Ústím vyrovnaný hokej. Pak ale přišla poslední třetina, ve které nás totálně přejeli,“ krčí rameny sedmadvacetiletý útočník.

Inkasovat za dvacet minut sedm branek? To je v profesionálním hokeji vcelku nevídané. „Kdybych tak věděl, co se s námi ve třetí třetině stalo. Bohužel jsme po pár sekundách dostali gól, záhy Ústí zvýšilo na 4:0. Domácím vycházelo úplně všechno, my jsme byli naopak zcela bezradní. Takovému kolapsu se čelí těžko. V takových chvílích jen chcete, aby byl co nejdříve konec,“ popisuje.

Šumperk přitom do sezóny vstoupil velmi solidně, dokázal porazit Chomutov na jeho ledě. V Ústí ale tvrdě narazil. „Tehdy jsme hráli podstatně lépe a Chomutovu to příliš nešlo. Kdybych měl oba soupeře porovnat, Ústí na mě působí mnohem kompaktnějším a soudržnějším dojmem. Je vidět, že jsou delší dobu spolu a vhodně tým doplňují,“ vysvětluje někdejší hráč Vítkovic.

Hulva v minulosti v Ústí působil, pamatuje i jedinou sezónu Ústeckých Lvů v extralize. „Zápasy s Ústím ale pro mě nemají nějaký větší nádech. Od doby, kdy jsem tu hrál, v Ústí zbyli snad už jen dva hráči. Ale jsem rád, když tu potkám lidi okolo, jako například realizační tým,“ uzavírá sobotní hokejový večer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže