Ú s t í n/L. - Nastoupil poprvé v sezóně a chvílemi nevěděl, kde mu hlava stojí. Ústečtí Lvi na Jaroslava Suchana vyslali přes padesát střel, inkasoval pětkrát. A to svůj tým mnohokrát zachránil ještě od větší gólové pohromy. „Ústí ve druhé třetině vstřelilo dvě slepené branky, to rozhodlo,“ vrací se k pondělnímu utkání brankář Havlíčkova Brodu.

Rebelové deklasovali Šumperk, přetlačili Chomutov. Na ledě obhájce prvoligového titulu však tvrdě narazili, přestože po první třetině to tak vůbec nevypadalo. Jaroslav Suchan v brance hokejistů z Vysočiny si na nedostatek práce opravdu stěžovat nemohl. Ve druhé polovině utkání ho domácí hokejisté Slovanu podrobili řádnému tlaku.

Tentokrát jste si pořádně zachytal, jak jste utkání prožíval?

Každý zápas chceme vyhrát, přivézt nějaké body. Mohlo se stát cokoliv, mohli jsme mít více přesilovek a třeba bychom se gólově dotáhli. Práce jsem měl dost, rozhodující byly dva slepené góly Ústí ve druhé třetině. Nejdříve střílel bek od modré, kotouč byl tečovaný a proklouzl mi do branky. Hned vzápětí Ústí odskočilo na tři góly a bylo víceméně hotovo.

První třetina přitom z vašeho pohledu vypadala velmi nadějně, co se poté stalo?

Bylo to vyrovnané, důležitým momentem utkání byla i naše neuznaná branka ze druhé třetiny. Asi to byl gól, ale z mé pozice jsem ho neviděl. To je na posouzení rozhodčího. Ústí posléze dalo dva góly, na které jsme snížením stihli reagovat. Získali jsme naději, kterou jsme záhy znovu ztratili po třetí brance domácích. Navrch po chvíli vstřelili i čtvrtou branku, to nás srazilo.

Jaké jste měli plány do třetí části. V té vás Ústí k ničemu nepustilo...

Přitom jsme chtěli útočit a zápas ještě zdramatizovat. Nepovedlo se, Ústí nám nic nedovolilo. Nepřivezli jsme žádný bod, to je pokaždé nepříjemné.

Poprvé proti vám nastoupil Miroslav Třetina, donedávna hlavní pilíř havlíčkobrodského týmu. Jaké to bylo?

S Mírou se známe spoustu let. V závěru utkání jsme se i pozdravili. V přesilovce vystřelil a při prerušení ke mně dojel a poklepal mě do betonů. Předtím jsem zalehl puk, on už nedorážel. To bylo fair-play.

Nově spolupracujete s extraligovou Kometou Brno. Jak se na to díváte?

V srpnu se k nám připojilo několik kmenových hráčů Komety, třeba Jarda Koma. Občas někdo přijede od nich, někdy třeba některý hráč od nás se prosadí v Kometě. Například Zohorna. Vloni jsem v Brně zaskakoval na tři zápasy jako dvojka míto Jirky Trvaje, který byl zraněný. Předtím jsme jezdili na Slavii.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže