Ú s t í n/L. - V úvodním kole dokonale překvapili chomutovský národ a na ledě favorita dokázali vydolovat bod. Přestože Benátky i v duelu s Ústím polovinu zápasu držely krok, na druhého aspiranta na vítězství v souteži už neměly. „Začali jsme celkem solidně, ale nedokázali nadějný stav udržet,“ hřímá gólman Středočechů Jiří Stejskal.

Pozorně bránili, nevypustili jediný souboj a rovněž směrem dopředu dokázali domácí obranu ohrozit. Na úspěch z předchozího zápasu ale Benátky nenavázaly a z Ústí nakonec odjely po porážce 2:5 s prázdnou. „Začali jsme celkem solidně, ale prvním inkasovaným gólem jsme Ústí dostali na koně. Poté jsme se gólem na 1:3 dokázali ještě vrátit do zápasu, ale hned jsme záhy inkasovali a byl konec. Ústí si to už pak pohlídalo,“ analyzuje benátecký brankář Stejskal sobotní představení.

Stejskalovi se příliš nezdál výkon rozhodčích. „Nechci se na ně vymlouvat, ale přišlo mi, že neměli stejný metr. Některé zákroky pustili, přičemž jiné podobné ne,“ krčí rameny.

Přestože Benátky do Ústí rozhodně nepřijely v roli favorita, jen s defenzivou se smířit nehodlaly. "Chtěli jsme hrát aktivně dopředu a vyvarovat se zbytečných chyb. Víme, že Ústí je týmem, který je dokáže potrestat. Má ambice na extraligu, museli jsme hrát zodpovědně,“ popisuje.

Stejskal za léta v první lize odchytal proti ústeckému Slovanu spoustu zápasů. A pokaždé proti žlutomodrým dokáže kvalitně zachytat. „Proti Ústí se mi hraje dobře. Vždy je lepší nastoupit do zápasu, kde soupeř chce hrát hokej, hraje aktivně a gólman si zachytá. Lepší než v utkání, které třeba skončí 2:1 a brankář se nedostane pořádně do hry,“ vysvětluje.

Přestože i v sobotním podvečeru předvedl několik perfektních zákroků, do třetí třetiny už nenastoupil. „Trenér mi řekl, že do branky půjde druhý gólman. Nic víc,“ vrací se zpětně brankář, který v Ústí kapituloval čtyřikrát. Kolega Blažíček poté za záda pustil ještě jeden kotouč.

Benátkám se povedlo zaskočit Chomutov, proti Ústí však už nebodovaly. „V Chomutově se jednalo o první zápas v sezóně, byli jsme natěšení. Prohrávali jsme 0:2, pak 1:3, ale dokázali jsme vyrovnat. Oba zápasy bych ale neporovnával, každé utkání je jiné. Ústí i Chomutov jsou velmi těžcí soupeři, ale dají se překvapit,“ uzavírá víkendové hokejové menu benátecký gólman.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže