Ú s t í n/L. -Poslední domácí přípravné utkání před startem ligy absolvovali ústečtí junioři. Do Zlatopramen Arény přicestoval tým z nedalekého Děčína. Utkání, které suverénně ovládl domácí tým, přineslo zajímavou podívanou.

Úvodní střela na branku skončila gólem. Vojtěch Hošek se opřel do puku a poprvé rozvlnil síťku za brankářem Děčína. V zápětí se do velké šance snažil probít Martin Hanzl, ale na obranu nevyzrál. Domácí začali vyčkávat na vhodný moment, kdy udeřit znovu. Ve 13. minutě sehráli ústečtí báječnou kombinaci a na jejím konci stál Vojtěch Hošek a vstřelil gól do odkryté branky. V čase 15:16 projel nikým neatakovaný Martin Hanzl útočným pásmem, udělal si místo pro střelu a vypálil. Jeho pokus mířil do míst, kde stál hostující gólman, jenomže puk jen ztlumil a kotouč doputoval až za brankovou čáru. Ústečtí hráli v naprosté pohodě. Tu dokumentuje i čtvrtá branka domácích, které předcházela totální destrukce děčínské obrany. Gólový výčet úvodní třetiny uzavřel Jakub Pořický.

V čase 25:23 se neskutečně přesnou ránou prosadil Ondřej Tuček. Jednalo se o střelu z mezikruží, která přesně zapadla pod horní tyč. Boj o puk se odehrával zejména ve středním pásmu. Ani jeden z týmů se nedostal do vyložené šance. Půl minuty před koncem prostředního dějství skóroval Děčín. Respektive dopomohla k tomu ústecká obrana, protože si vůbec nepokryla útočníky.

Lvíčata zaznamenala bleskový vstup do třetí třetiny. Do listiny střelců se zapsali Jakub Pořický a Marek Šetka . Ve 45. minutě se prosadil Děčín a snížil na 2:7. Ústecký gólman se snažil, jak mohl, ale na třetí dorážku byl krátký. O dvě minuty později opět skórovali hosté. Děčín pomalu, ale jistě začínal přebírat otěže nad zápasem. Domácí zodpovědně brání svého soupeře. Závěr rozhodnutého utkání okořenila boxerská vložka v podání Holečka. Lvíčata vyhrála zcela zaslouženě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže