Ú s t í n/L. - Tradičně dlouhé čekání na start ligy je u konce. Bylo lehce hořké, vždyť Slovan byl na konci loňské sezony těsně před branami extraligy a předváděl vynikající hokej, na který bylo radostí se z hlediště dívat. Po letních prázdninách je však vše za námi a nezbývá než věřit, že letos se Ústí podaří dostat ještě o krůček dál. První krajíc ze základní části bude nakrojen ve středu 14. září, kdy v 17:30 započne prvoligový ročník 2011/2012. Do středohorského města přijede Písek.

Pamatujete? Jako kdyby se dalo zapomenout. Loňským play-off Lvi proběhli tak suverénně, že se ostatní prvoligové celky nestačily ohlížet. Paradoxně nejvíce práce měl Slovan ve čtvrtfinále s Vrchlabím, které, bohužel, již v první lize více nebude. Pak se ovšem nadechl k famózní jízdě, vyhrál jedenáct utkání v řadě a po překvapivě rychlém zdolání severočeských rivalů z Chomutova mohl slavit prvoligový titul a pokusit se o postup do extraligy.

V baráži se však naděje na extraligu rozplynula. Lvi předváděli vynikající hokej, Mladou Boleslav, která se svým kádrem těžko měla v baráži co pohledávat (ovšem regule rozhodly jinak), dokázali jasně přehrávat. Nakonec vyhrál šťastnější tým a Ústí se muselo spokojit s tím, že bude muset i další rok hrát druhou nejvyšší soutěž.

Zcela opačné problémy řešil na konci loňské sezony Písek. V první lize nehráli ani první, ani druhé housle, jen si kdesi v pozadí hráli svou smutnou písničku, která předznamenala neúspěšnou baráž. V té získali pouhých pět bodů za dvě výhry nad Chrudimí, z nichž byla jedna až po nájezdech. Žlutomodří kolegové se však nehodlali první ligy vzdát, nakonec si ji zahrají na úkor Vrchlabí, které z ní odstoupilo.

V letošní přípravě se Jihočechům dařilo o něco více, než se dařilo Ústí. Pravda, skladba soupeřů byla jiná. Ať už z geografických důvodů, či z důvodů rozdílných předsezónních cílů. V první polovině srpna se Písku s prvoligovými soupeři příliš nedařilo. Prohrál s Havlíčkovým Brodem, Kadaní i Litoměřicemi - a to poměrně jednoznačně. Pak ale přišla výrazná výhra v extraligových Českých Budějovicích, kde žlutomodří triumfovali 6:2 a do konce přípravy již nenalezli přemožitele.

A na koho se v píseckém dresu zaměřit? Rozhodně na velkou posilu na brankové čáře - Martina Faltra. Zkušeného sedmadvacetiletého gólmana se zkušenostmi z KHL získali Jihočeši ve formě střídavých startů ze Sparty. Zajímavé bude sledovat obránce Romana Němečka, který ještě v loňské sezoně patřil k základům ústecké obrany. Znalé oko fanouška Lvů jistě bude zajímat i hra Stanislava Polodny nebo Tomáše Nouzy.

Sestavy z posledních utkání

HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - L. Poživil, P. Hořava, Klobouček, Zeman, Gureň, Kučný, Vobořil, do 55. Dominik Boháč - Třetina, Alinč, Jakub Lev II - Šagát, Roubík, Ludvík - R. Kovář, Pajič, Daniel Boháč - Čurilla, Rod, Handlovský.

IHC KOMTERM Písek: Falter - Parýzek, Lukáč, Pavlíček, Němeček, Kanov, Bača, Turek - Kudrna, Luňák, Homolka - Mrkvička, Šperger, Nouza - Ferebauer, Suja, Polodna - Sýbek, Bernad, Markulinec.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže