Ústí nad Labem - Robina Kováře si trenér Petr Rosol velmi pochvaloval, jako jednu z předností tohoto hráče uvedl skvělý důraz před brankou. V minulém ročníku působil sedmadvacetiletý forvard ve slovenském Zvolenu, nyní se mu po Čechách zastesklo a je znovu zpět. Jeho hráčská práva náleží týmu PSG Zlín, který vydal povolení k případnému hostování Robina Kováře na severu Čech. V duelu proti Mostu si připsal na své konto hattrick.

Nejprve otázka na úvod. Co Vás přivedlo do Ústí nad Labem?
"Na Slovensku jsem skončil a chtěl jsem se vrátit znovu do Čech a dostat do povědomí lidí. Mám agenta, který se už od mládežnických výběrů zná s panem Šindelem. Domluvili se, že za Slovan mohu nastoupit ve třech zápasech a nakonec to dopadlo tak, že tu zůstanu minimálně měsíc."

Celek HC Slovan Ústečtí Lvi má velké ambice a je jedním z aspirantů na postup do nejvyšší soutěže. Jak to na Vás působí?
"Jsem neuvěřitelně dojatý, okouzlený z prostředí, zázemí, z tohoto města, z cílů, jaké tento klub má atd. Když jsem přišel na uvítání, které se konalo v hotelu Clarion, kde se vše řeklo, například o pokusu návratu do extraligy, že město pro to udělá maximum, byl jsem nadšený."

Sledoval jste českou Tipsport extraligu během angažmá na Slovensku?
"I když jsem byl v zahraničí, pozornost jsem tomu věnoval a věděl jsem o tom, že Ústečtí Lvi i Chomutov mají odhodlání postoupit. Mužstvo z krajské metropole do extraligy bez pochyby patří a jsem rád, že mám možnost nahlédnout do tohoto kádru. Pro vybojování české nejvyšší soutěže uděláme maximum a i já se budu, stejně jako celý tým, snažit, abychom to zvládli a tu extraligu do Zlatopramen Areny opět přitáhli."

Jaká je slovenská extraliga?
"Je to kvalitní soutěž, myslím, že celky Slovan Bratislava a Košice by klidně mohly hrát v České republice. Neměl jsem strach, co se týká kvalit nebo působení tam, v tom žádný problém nebyl, jen jsem od toho čekal možná víc. V Čechách se hraje kvalitní hokej, šlo to úrovní hodně nahoru, jsou všude nové stadiony a zázemí je trochu jinde než právě na Slovensku. Jak jsem již zmínil, výborně jsou na tom pouze Bratislava a Košice. Podmínky pro hokej tam nejsou jako v naší zemi."

Vaše statistiky byly velmi pozitivní, žádné nabídky z tuzemské extraligy jste neobdržel?
"Nic nepřišlo, ale byla možnost jít ke Lvům, což beru jako nejlepší možnou variantu, která se mi nyní v kariéře mohla přihodit a doufám, že to bude fungovat. Na jednu stranu bych si chtěl ještě něco zahrát, ale navíc stále patřím Zlínu a je to tak, jak to je. Na stranu druhou jsem rád, že mi Zlín umožní případné hostování v Ústí nad Labem, protože je to extraligový klub, minimálně co se týká kvality. I já mám proto obrovskou motivaci, kariéru zde mohu znovu nastartovat a vrcholovou soutěž této republiky si případně zde i zahrát. To samozřejmě v případě, že zde dostanu šanci, chytnu se tady a budu pro Slovan přínosem. Zahrát si extraligu je můj jediný cíl, podmínky k tomu tady také jsou."

Určitě znáte hokejová jména Jan Kovář, Jakub Kovář. Jsou to Vaši blízcí či vzdálení příbuzní nebo se jedná jen o shodu jmen?
"Je to pouze náhoda, shoda jmen. Vím o nich, oba jsou mladší než já a útočník Jan zde na závěr minulé sezóny působil. Chtěl bych na něj navázat, ale bude to hodně těžké."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže