Ústí nad Labem - V předposledním přípravném klání budou svěřenci trenérů Petra Rosola a Milana Skrbka hostit tým z nedalekého Mostu. Ústečtí hokejisté si budou moci spravit chuť po pěti v řadě příchozích porážkách, které nyní utrpěli a vrátit soupeři debakl (1:4), který se zrodil 25. srpna 2011 na Zimním stadioně v Mostě. Zda Lvi opět po devatenácti dnech zvítězí, se dozvíme v úterý 6. září 2011. Úvodní vhazování bude provedeno v 18:00 hod.
2-0-1-0-6 bilance přípravných zápasů 5-1-0-2-2
27:35 skóre 43:39
0 utkání bez vstřelené branky 0
0 utkání se shut-outem 0
4:1 (Benátky nad Jizerou) nejvyšší výhra 4:1 (Ústí nad Labem)
3:6 (Verva Litvínov) nejvyšší prohra 3:4 (Berounští Medvědi; Stadion Litoměřice)
Tomáš Rod 9 b. (1+8) nejproduktivnější hráč Georg Mavrojanidis 13 b. (6+7)
3,00 průměr vstřel. branek 4,30
3,88 průměr inkas. branek 3,90
848 průměrná domácí návštěvnost 186

Most, nováček soutěže; vzájemná utkání

Druhá nejvyšší hokejová soutěž ČR se ve městě ležícím na řece Bílině hraje potřetí. V premiérové sezóně se Ústečtí Lvi s nováčkem střetli jen v přípravě, neboť působili o úroveň výš. Hned na úvod přípravy si Slovan pozval Most do Zlatopramen Areny, kde svého soupeře deklasoval v poměru 6:1. V následujícím ročníku (2008/2009) přijeli mostečtí hráči k odvetě. Ale Ústí nad Labem opět zvládlo roli favorita a svými kvalitami nadělilo Mostu porážku 1:5. Dále přišla čtyři střetnutí během mistrovských bojů a zelenobílí měli svému rivalovi co oplácet. Jenže ani jednou ze čtyř pokusů se západněji ležící tým z výhry neradoval, z krajské metropole odjížděl s prohrami 0:3 a 1:3, žlutomodří uloupili plný počet bodů po vítězstvích 3:2 a 4:1. A po více jak jeden a půl roční pauze se Lvi v Mostě znovu objevili. A právě 25. srpen 2011 se stal dnem, kdy Mostečané poprvé v historii zdolali nalomené Lvy (výsledek zápasu 4:1).

Co se týká samotného soupeře, jeho letošní příprava je velmi pestrá. Doma změřil síly s jedním německým, ale i ruským celkem. Před bitvou v Ústí nad Labem odcestoval Most také do zahraničí, v Německu se utkal se dvěma týmy, které oba těsně zdolal. Na závěr přípravy se představí na ledě HC Slavia Praha.

Mostecká šlechta

V brankovišti se nejčastěji střídají a důvěru trenéra Kamila Kašťáka získávají dvaadvacetiletý Tomáš Sork, o rok starší Lukáš Melichar a o rok mladší (oproti Sorkovi) Marek Benda.

Nejvíce kanadských bodů zatím nastřádal mladík Georg Mavrojanidis (20), jenž se během devíti zápasů radoval ze vstřeleného gólu šestkrát, asistenci má na kontě o jednu více. V sestavě nalezneme také například exústeckého forvarda Petra Přeučila, který si právě v minulém souboji proti Slovanu připsal dvě přihrávky. Dres Ústeckých Lvů oblékal od roku 2004 až do roku 2009, kdy si ještě stihl zahrát v Tipsport Hockey Cupu.

Z obránců vyzdvihněme někdejšího dlouholetého Litvínováka Jana Hranáče, který na konci října 2011 oslaví úctyhodné dvaačtyřicáté narozeniny a patří k známým jménům vrcholového českého hokeje. Opomenout nezapomeňme lotyšského beka Edgarda Apelise, který na Zimní stadion v Ústí nad Labem zavítá tentokrát v jiné roli. Po zkušebním období, kdy trenéry Rosola a Skrbka nepřesvědčil, se mu v Mostě zatím výkonnostně daří, za tři zápasy se dvakrát zapsal do listiny střelců a dvě branky pro spoluhráče připravil.

Poslední utkání obou celků

Eispiraten Crimmitschau - HC Most 4:5 (1:2, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. G. Albrecht (Vollmer), 31. Schwab (Keith, H. Albrecht), 41. Schietzold (Pielmeier), 47. Schwab (Pielmeier, Keith) - 15. Vrtek (Šulc, Ondráček), 20. Žejdl (Mavrojanidis, Apelis), 32. Mavrojanidis (Adámek, Šulc), 35. Přeučil (Bauer, Tauš), 53. Slavíček (Žejdl, Hanzl).

Sestava HC Most: Melichar - Hranáč, Krejčí, J. Hanzl, Apelis, Charousek, Šulc, Havelka, Výrut - Mavrojanidis, Slavíček, Žejdl - Tauš, P. Přeučil, Bauer - Adámek, Andres, Rudovský - Vrtek, Ondráček, Nedrda.



HC Slovan Ústečtí Lvi - Rytíři Kladno 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Lev (Ludvík, Rod), 44. Třetina (Pazourek) - 18. Lepine (Hlaváč, Kafka), 32. Bicek (Drtina), 34. Kuchler (Procházka, Piskáček), 41. Hlaváč (Stieler).

Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - L. Poživil, P. Hořava, Klobouček, Zeman, Gureň, Kučný, Vobořil, Sklenička - Třetina, Alinč, Pazourek - Šagát, Roubík, Kotrla - R. Kovář, Pajič, Daniel Boháč - Jakub Lev II, Rod, Ludvík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže