Ústí nad Labem - Marka Hovorku, který 8. 10. 2011 oslaví dvacáté sedmé narozeniny, není třeba ústeckým fanouškům představovat. V průběhu extraligové sezóny (v lednu 2008) přišel do týmu z Liptovského Mikuláše a v kabině Ústeckých Lvů prožil kolem tří a půl roku. Bývalý severočeský bojovník nyní zamířil na Kladno, kde již loni nastoupil ke třinácti střetnutím v Tipsport extralize (1+1) a v sedmi duelech play-out, soutěže o udržení (3+3). Oproti prvoligovému celku získal důvěru v základní sestavě.

Marek Hovorka je s probíhající přípravou spokojen, jeho mužstvo se z jedenácti bitev radovalo z výhry devětkrát. Poslední klání "nanečisto" odehrají svěřenci trenéra Zdeňka Vojty ve čtvrtek v Mladé Boleslavi. "Příprava zatím dopadla nad očekávání, jsme spokojení. Důležitá budou mistrovská utkání, v těchto výkonech budeme muset pokračovat. Jediný problém je v četnosti zranění, nově přibyl na marodku i klíčový hráč Jaroslav Kalla. Pokud bych se vrátil ještě k zápasu ze Zlatopramen Areny, my jsme úvod zaspali a nebruslili. Soupeř začal svižně a my si po první třetině řekli, že takto se hrát nemůže. Začali jsme bruslit a hra byla úplně jiná. I já měl dvě tutové šance, jednou jsem jel úplně sám a střílel vedle, podruhé jsem z bezprostřední blízkosti trefil Francouzovy betony," připomněl Hovorka boj proti žlutomodré šlechtě.

Ve středočeském kádru se objevuje mnoho jmen, které prošlo šatnou krajské metropole Ústeckého kraje. V ofenzivě se s Markem Hovorkou hrajícím napravo představuje Michal Dragoun (na centru) a Jaroslav Kalla, kterému náleží post levého útočníka. Kvůli zdravotním důvodům posledního jmenovaného odvádí dočasně práci levého křídla Vítězslav Bílek (všichni vč. Bílka působili ve Slovanu). "Myslím si, že nám to vyhovuje, klape to a občas i bodujeme. Většinou hrajeme ve druhé formaci a věřím, že minimálně pro začátek soutěže bych v základu mohl zůstat," doplnila někdejší ústecká třiadevadesátka.

Hráč, který s hokejem začínal již ve třech letech v Dubnici nad Váhom má nyní možnost trénovat po boku Jaromíra Jágra, díky kterému získalo Kladno novou image a tamní situace se stabilizovala. "Kladno prošlo celkovou obměnou. Vše, co bylo staré, se změnilo na nové. Vytvořil se nový systém trénování, nový systém hry, zkrátka se jede ve všem nanovo. Jágr je velká osobnost, každý den s námi dvoufázově trénuje a maká naplno stejně jako my. Na Kladně se bez pochyby blýská na lepší časy. Potvrdil to i fakt, že když jsme zařadili vyšší stupeň a jeli naplno, Slovan jsme jasně přebruslovali a ani nevěděli, kde jim hlava stojí. Trénovat s Jaromírem Jágrem je skvělé pro každého hokejistu, každý sleduje jeho pohyb a dívá se, co dělá při dané situaci a jak ji vyhodnotí," pyšnil se slovenský sympaťák.

Hovorku stále mrzí loňský ročník, kdy nezískal prostor na ledě v utkáních Ústeckých Lvů. Přitom se jedná o hráče, který bojuje za každé situace do poslední chvíle. "Ani jsem nedostal vysvětlení proč, zřejmě jsem někomu nepadl do oka. Nebylo mi řečeno nic konkrétně, byla na mě házena špína a lidé si o mně mysleli, jak jsem špatný. Jsem si vědom, že jsem pro Slovan během tří let odvedl maximum a těžko jsem to nesl. Byla a bude to pro mě vždy srdeční záležitost. Bolelo mě to a hodně těžko jsem to snášel. Kdyby to byl jiný klub, tak by mě to třeba ani tolik neranilo, ale tak, jak se se mnou zaobešlo na konci sezóny, to nebylo pěkné. Teď už je to v pohodě a snažím se vypomoct Kladnu, oslovily mě i České Budějovice. Na Kladně si z mužstva vybrali několik hráčů, i třeba ty, kteří nedali jedinou branku, ale bojovali. Tady se nehraje na osobnosti, tvořit hru musí i bojovníci," řekl zcela nebojácně a otevřeně hráč s extraligovými zkušenostmi.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže