Ústí nad Labem - Zcela nenápadně se jeví urostlý synovec ústeckého trenéra Milana Skrbka a bratranec Petra a Miloslava Hořavy. Obránce Pavel Skrbek patří k výborným hokejistům a za sebou právě má devět let ve Švédsku. Nyní působí na Kladně a v posledním utkání proti Lvům dostal důvěru kouče Zdeňka Vojty v obranné dvojici s Vladimírem Kamešem.

"Ústí nad Labem nás v úvodu dost nepříjemně potrápilo, naše mužstvo přistoupilo k utkání velmi vlažně. První třetinu jsme nebruslili, ve druhé části jsme se zlepšili. Začali jsme více bránit střední pásmo a vytvořili si i tlak. Soupeř začal faulovat, toho jsme využili a poté už byl duel opět vyrovnaný," shrnula ve zkratce šedesát minut hry kladenská opora a jistota vzadu.

Bek s číslem osm na zádech odehrál letos teprve první střetnutí. "Na ledě jsem teprve tři týdny, na konci suché letní přípravy jsem se zranil a musel jsem se podrobit operaci kolene. Letní přípravu provádím individuálně již několik let a vyhovuje mi to. Ve čtvrtek jsem nastoupil se svým bratrancem Miloslavem Hořavou proti bratrancovi a jeho bratrovi Petru Hořavovi a proti mému strýci Milanu Skrbkovi, Miloslav Hořava starší je taktéž mým strýčkem. Před střetnutím jsme se bavili jen obecně, ani jsme se nehecovali a po zápase jsme na sebe již neměli čas," vylíčil všechny okolnosti jednatřicetiletý hokejista, jenž v reprezentaci kdysi trávil společné chvíle například s Tomášem Kaberlem, Kamilem Pilařem, Janem Hejdou, Markem Posmykem a dalšími.

Loňský ročník končil v týmu HC Frölunda, který hraje švédskou nejvyšší soutěž Elitserien v Göteburgu. Do České republiky si stihl odskočit akorát na start sezóny 2008/2009, kdy za Kladno odehrál čtyři klání v Tipsport Hockey Cupu a pět soubojů v O2 extralize. V téže sezoně nastoupil i k pár bitvám za českou reprezentaci. "Ve Švédsku jsem byl spokojen, hokej je tam na skvělé úrovni, ať už se to týká mládeže či seniorů. Dorozumíval jsem se anglicky, švédštině dobře rozumím, ale byl jsem líný se to doučit. Nemůžu to srovnat s českou extraligou ani s žádnou jinou ligou, protože nevím, jaké jsou jejich kvality v současnosti. Českou nejvyšší soutěž jsem dlouho nehrál a z pěti utkání nechci dělat závěry. Švédové mají podle mého názoru propracovanější systém, klade se důraz na systém bránění i útočení, každý ví, co v daný moment má dělat. Pravděpodobně je český hokej už také více vpředu, ale momentálně to nedokážu posoudit," zhodnotil v krátkosti kvality soutěží nejlepší obránce z mistrovství světa juniorů v roce 1998, kdy Češi obsadili čtvrté místo.

Nad angažmá v Kladně zatím téměř dvoumetrový silák a především kladenský rodák neuvažuje, ale je rád, že se celek ze středu Čech díky Jaromíru Jágrovi zachránil. "Zaplať pán Bůh, že se to udrželo. Nabídky ze Švédska stále mám, ale já bych chtěl zkusit ještě nějakou jinou zahraniční ligu, i když jsem byl pryč 12,5 roku," (tři a půl roku v USA - Pittsburgh Penguins; Nashville Predators a poté devět let ještě ve Švédsku - Mora IK; HC Frölunda, ...; pozn. red.), řekl přesvědčený a ambiciózní Pavel Skrbek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže