Ú s t í n/L. - Poměrně těžký úkol čeká Ústecké Lvy v nejbližším přípravném utkání. Na ledě Litvínova s nímž v úterý 30. srpna sehrají po týdnu odvetu se budou snažit zastavit sérii porážek. Poslední tři utkání Lvům totiž výsledkově nevyšli. Padli na domácím ledě s Wolfsburgem, Litvínovem a posledně v Mostě. I když v přípravných duelech nejde tolik o výsledky, delší série nezdarů před blížícím se startem soutěže by nepůsobila pozitivně na mysl ústeckých hokejistů.

Soupeři v minulém týdnu

Vedle vzájemného duelu sehráli oba celky po jednom duelu. Zatímco Lvi utržili nepříjemnou porážku na ledě prvoligového nováčka z Mostu (1:4), Litvínovští už dvojnásobně odčinili půltucet branek, které inkasovali na ledě Kladna. Po výhře v Ústí se radovali poté, co nastříleli pět branek Karlovým Varům na jejich ledě (zvítězili 5:2). Dvakrát mířil do černého Robin Hanzl, který nastoupil opět v útoku s Majdanem a Gerhátem. Pojkar, stejně jako brankář Volke do hry nezasáhli. Ve čtvrtém útoku se představil Martin Heinisch, která v 50. minutě střílel pátý gól. I nadále tak chemici postrádají v sestavě Trávníčka nebo Ručinského.

Hanzl se prvně v přípravě trefil právě v zápase se Slovanem. „Bylo to poněkud zvláštní nastoupit proti kamarádům a ještě nedávno spoluhráčům,“ říkal tehdy pro ústecký web. Gól jej naladil a proti Varům se postaral o úvodní dvě trefy svého nového klubu.

Loni zvítězil Slovan

S Litvínovem sehráli Lvi v rámci přípravy generálku na ligu a tehdy po třech utáních bez výhry (dvě prohry a remíza) dokázali na ledě tradičního účastníka extraligy vyhrát 4:2, když se dvakrát brankově prosadil Kanko, jednou Alinč a Šagát. O rok dříve porazil Slovan Litvínov 4:2 v rámci Tipsport cupu, stejně jako rok předtím. To na ledě soupeře.

Ústečtí zvítězili i posledním kole základní části v jejich extraligové sezoně (3:2 po nájezdech). A tak poslední domácí výhra Litvínova proti Ústí se datuje do 30. listopadu 2007 (ve 26. kole 4:3). Zápas pamatují Zeman, Hořava, Pazourek, Šagát a nynější kapitán Klobouček.

Sestava Litvínova z posledního zápasu: Nechvátal – Kroupa, Kubát - Jareš, Stříteský - Brejčák, Skuhrovec - Černošek, Kousalík - Kubinčák, Hübl, Lukeš - Majdan, Hanzl, Gerhát - Frolík, Hujsa, Jenáček - Maxa, Heinisch, Bojer.

Sestava Ústí z posledního zápasu: Orct - Vobořil, Hořava, Apelis, Boháč, Holomek, Zeman, Suchý - Sklenička, Kovář, Třetina - Boháč, Laš, Rod - Ludvík, Kloz, Šagát - Kotrla, Baránek, Havlíček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže