Ú s t í n/L. - Necelých čtyřiadvacet hodin po selhání ústeckého hlavního týmu v Mostě se proti stejnému soupeři postavila i žlutomodrá juniorka. Lvíčata své kolegy pomstili, když Most porazili 6:4.

Úvodní zákrok si zapsal Palán, když v oslabení likvidoval střelu mosteckého hráče. Hosté měli více ze hry, ale naráželi na dobře postavenou ústeckou obranu. Při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách se prosadili domácí. Rovný se nejlépe zorientoval před bránou a poslal Lvíčata do jednobrankového vedení. Do velké šance se dostal hostující Švácha, ale jeho pokus postrádal přesnost. V čase 12:20 v přesilovce 5 na 3 se prosadil Baránek , jenž v přečíslení dva na jednoho usměrnil Hanzlovu přihrávku do branky. Vzápětí skóroval Rovný. Ve 13. minutě bylo proti Mostu nařízeno trestné střílení. Ujal se ho Hošek, jenomže do listiny střelců se nezapíše, protože jeho úmysly odhadl hostující gólman. V 17. minutě skóroval mostecký Švácha. Před mosteckou brankou se strhla drobnější potyčka, ze které si domácí Baránek odnesl dvě trestné minuty. Most utkání zdramatizoval, čtrnáct vteřin před koncem třetiny skóroval Řehulka. Po úvodní třetině bylo skóre 3:2.

V úvodu druhé periody zvýšili domácí na 4:2. Jednalo se o pěknou souhru celé ústecké formace. V čase 26:25 hosté skórovali, jenomže ještě dříve, než se puk dostal za čáru, byla posunuta branka. Sudí gól zcela správně neuznali. Půl minuty před polovinou zápasu poslal Lvíčata do vedení o tři branky Baránek. V následné šanci rozezvučel Vávra tyčku mostecké svatyně. Ve 39. minutě skóroval Hanzl.

Poslední třetina začala ve velmi rychlém tempu. Hra se přelévala ze strany na stranu. Gólmani museli být v permanenci. V čase 43:33 Most rozebral ústeckou obranu jako stavebnici Merkur a do prázdné branky Řuhulka zakončil. Pro Lvíčata mohlo být ještě hůře, ale gólman Palán předvedl vynikající zákrok lapačkou. Zastavil puk směřující po ledě do branky. Hosté se nevzdali a Kabeláč snížil na 4:6. V závěru zápasu se Most snažil nepříznivý stav zvrátit, ale Lvíčata se ubránila.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže