Karlovy Vary - Druhý zápas po letním příchodu odehrál v dresu Ústeckých Lvů Jiří Suchý. A v Karlových Varech na sebe upozornil parádní gólovou trefou od modré čáry do šibenice. Závorka v brance Západočechů v ten moment neměl šanci. „Vstřelit takový gól je plusem navíc,“ povídá třiadvacetiletý obránce.

V minulém ročníku si dobrými výkony v dresu jihlavské Dukly řekl o štaci v Ústí nad Labem. Na severu Čech absolvoval celou letní přípravu a výraznou měrou na sebe upoutal pozornost hned ve svém druhém utkání ve žlutomodrém. „Zápas měl slušné tempo, byl to dobrý duel. Vítězství potěší, obzvlášť proti tak kvalitnímu týmu, jakým Vary jsou. Do přípravy to byla ideální prověrka. Vyhráli jsme, ale bylo to vyrovnané,“ hodnotí účastník dvou juniorských šampionátů.

JIŘÍ SUCHÝ
Pozice: obránce
Datum narození: 3. ledna 1988
Odchovanec opavského hokeje
Hrál na dvou juniorských šampionátech 
Mezi seniory začínal ve Vítkovicích
V extralize odehrál 23 zápasů

Někdejší hráč Vítkovic nebo kanadského Halifaxu odehrál zatím obě přípravná utkání. „Ve Varech to pro nás byl teprve druhý zápas, takže je předčasné to nějak rozebírat. Nicméně jsem rád, že nám utkání vyšlo. A to výsledkově i herně. Místy naše hra nebyla vůbec špatná,“ všímá si.

Na skalpu Karlových Varů se podílel ideálním gólovým příspěvkem. „Taková branka potěší. Tomáš Rod mě krásně z rohu našel na modré a na mě už zkrátka bylo, abych puk pořádně trefil. A podařilo se,“ popisuje svou výstavní trefu.

Z gólu však velkou vědu nedělá. „Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy skóroval. Nejsem gólový hráč, moje práce je především jim zabraňovat. Takže vstřelit gól je pro mě takovým plusem navíc,“ vysvětluje.

Suchý, který je kmenovým hráčem Vítkovic, přišel do Ústí na zkoušku. „Uvidíme, jestli v Ústí zůstanu. Snažím se vše dělat na sto procent a nechám na trenérech a vedení, jak to nakonec dopadne,“ krčí rameny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže