20.října od 18:00 hod. ">
Ú s t í n/L. - Po týdenní odmlce budou mít ústečtí příznivci hokeje opět možnost vychutnat atmosféru Lví arény. Reparát za porážku v posledním domácím zápase s Berounem budou Ústečtí Lvi skládat v duelu se zatím, možná trochu překvapivě, sedmým týmem prvoligové tabulky Slezanem Opava. "Zkouška" se koná na ústeckém zimním stadiónu ve středu 20.října od 18:00 hod.
Souboj se Slezany bude druhým bodem ze čtyřzápasové série domácích zápasů, která začala právě porážkou od Medvědů z Berouna. Po Opavě budou v rychlém sledu následovat utkání s letos skvěle hrajícím Hradcem Králové a celou sérii uzavře nováček soutěže Sareza Ostrava.

Opavští v minulé sezóně zachraňovali účast v první lize až těsně před baráží a tak předsezónní úvahy představitelů Slezanu určitě směřovali k tomu, aby se podobná situace již neopakovala. Nicméně vzhledem k tomu, že se mužstvo nepodařilo významněji posílit, nebylo zase až takovým překvapením, že v prvních pěti kolech vybojovali Opavští pouze tři body za výhru nad Kadaní. Naopak podlehli převážně favoritům soutěže Slovanu, Budějovicím, Chomutovu a také Olomouci. Od té doby se jim již daří víceméně pravidelně bodovat a výsledkem je tak zatím lichotivé umístění na pozicích, zajišťujících boje v play-off.

Gólově a bodově zatím táhnou Slezan především útočníci Daniel Boháč s deseti kanadskými body (4+6), Andrej Hebar s devíti body (6+3) a osmibodový Tomáš Zbořil (4+4), kteří vstřelili přesně polovinu z dvaceti osmi gólů týmu. Pěti body (1+4) přispěl také obránce Robert Procházka. V brance se zatím vystřídali tři gólmani. Roman Šlupina, Štefan Žigárdy, který si již stačil letos zachytat také za Vsetín, odkud ve Slezanu hostuje, a třetím do party je třinecký, teprve devatenáctiletý, Vladislav Koutský. Opava hodně spoléhá na hráče, hostující z extraligových týmů Třince a Vsetína, zatím se v její sestavě objevilo 10 hráčů těchto dvou klubů. Novinkou je také příchod olomouckého útočníka Petra Šakarova na zatím měsíční zkoušku. Opačným směrem pak putoval opavský Tomáš Lhotský.

V posledních vzájemných střetnutích příliš branek nepadlo a také v tomto souboji lze očekávat urputnou bitvu o každý metr ledu. Svědčí o tom také slova Daniela Boháče, která uvedl pro opavský web: “V Ústí začneme s pečlivou defenzívou.” Doufejme tedy, že se Slovanu podaří co nejdříve prolomit obranný val soupeře a potěšit ústecké publikum góly.

Posledních pět výsledků Opavy:
Sareza – Opava 4:1
Opava – Písek 2:1
M.Boleslav – Opava 3:2p
Opava – Kometa 1:2
Třebíč – Opava 2:4

Poslední vzájemné zápasy:
2003/2004
Slovan – Opava 2:1p
Opava – Slovan 3:1
2004/2005
Opava – Slovan 0:2

Sestavy z posledního kola:
Opava:
Koutský - Houdek, Chvátal, Bartoň, Procházka, Přibyla, Vnenk, Kramný - T. Lhotský, Harazim, Rozum - Kříž, Boháč, Adamčík - Hebar, Hruška, L. Lhotský.
Ústí n/L:
Sáblík - Mazanec, Pavlas, Kudrna, Kočí, Drábek, Kasík, Vála, Kříž - Fink, Pazourek, Švík - Jankových, Sýkora, Kudrna -Hodek, Šaffer, Přeučil - Buďa, Lipina, Dragoun.

Majitelé permanentek, pozor! Začíná losování VENCER EL COMIDA

Na utkání s Opavou je připraveno nové losování permanentních vstupenek s názvem VENCER EL COMIDA. Během první třetiny budou vylosováni tři majitelé permanentních vstupenek, kteří v přestávce mezi první a druhou třetinou obdrží následující ceny. První vylosovaný obdrží poukaz na večeři v hodnotě 500,-Kč v restauraci Replay to El Paso na Klíši, další dva obdrží reklamní předměty ústeckého klubu.

Druhou přestávku vyplní soutěž ZLATOPRAMEN 11° o nejlepší střelecký výkon prakem.
Příznivci Ústeckých Lvů mají také možnost zakoupit v pokladnách ZS během utkání zcela nové šály. Cena je 200,-Kč za kus.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže