Ústí nad Labem - K prvnímu klání za Benátky nad Jizerou nenastoupil, a tak zahájil sezónu 2011/2012 až na ledě klubu, kde tři roky působil. A hned v úvodním dějství se blýskl výstavní trefou, když v sedmnácté minutě vymetl levý růžek Orctovy branky. Nejen o své brance se Tomáš Klimt zmiňuje v následujícím rozhovoru.

Sedmatřicetiletý forvard byl s výsledkem duelu spokojen, s předvedenou hrou týmu už o něco méně. Uznal i, že soupeř měl převahu. "Určitě jsme spokojení s výsledkem, i když jsme nezačali dobře. První třetinu bylo výrazně lepší Ústí nad Labem, my akorát vytěžili dva góly. Snažili jsme se více bruslit, ale předvedená hra nebyla vůbec dobrá. Do Zlatopramen Areny jsme si přijeli vyzkoušet to, co trénujeme a především udělat dobrý výsledek," řekl bezprostředně po utkání hráč s číslem 69 na zádech.

Za zápas zaznamenal exústecký hráč dvě střely, z toho jednu gólovou. "Střílel jsem na Zdeňka Orcta ještě před vstřelenou brankou a viděl jsem, že šel při zákroku hodně dolů. Zkusil jsem to podruhé, zahlédl jsem, že si kleknul, to jindy nedělá a spadlo to tam. Povedlo se mi to trefit, náhoda to nebyla, tak jsem to trefit chtěl," okomentoval svůj první gól tohoto ročníku hráč s extraligovými zkušenostmi."

Osobně nějakou významnou váhu střetnutí proti svému bývalému klubu nepřikládal. "Už je to dávno, co jsem hrával za Ústecké Lvy, tak to nijak zvlášť neberu, bylo to normální přípravné utkání," pravil útočník, který Slovanu pomohl vybojovat nejvyšší soutěž.

Co se týče přípravy, tým Benátek nad Jizerou čeká ještě devět bitev, z toho čtyři doma a pět venku. Klimt očekává zlepšení v každé z nich. Jako ambice klubu uvedl, že si chtějí hokej užívat a mít z něj radost. "Před sebou máme ještě devět utkání. Musíme se lepšit zápas od zápasu, aby bylo vidět, že něco trénujeme a aby se to přesunulo také do hry. Máme dobrý mančaft, ještě formu doladíme. Naším cílem je hrát v klidu, hrát dobrý hokej a mít z hokeje radost," konstatoval a uzavřel rodák z Plzně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže