Ú s t í n/L. - „Musíme ještě hodně pracovat a trénovat.“ Takové dojmy získal hlavní kouč Ústeckých Lvů Petr Rosol po úvodním herním testu na domácím ledě proti Benátkám nad Jizerou. Slovan v utkání prohrával už o dvě branky, efektivnější hrou v dalším průběhu zápasu dovedl souboj alespoň k remíze.

Ústecký soubor nastoupil v kombinované sestavě. Volno dostal například kapitán Klobouček či forvard Alinč, před ústeckými fanoušky naopak poprvé nastoupil D. Boháč, Třetina či kanonýr z Jablonce Kapička. „Zkoušíme jednotlivé formace, budeme je točit a uvidíme, co z toho nakonec bude. Od toho máme přípravu, abychom namixovali tu správnou sestavu a na sezónu se dobře připravili,“ odtajňuje trenér Rosol.

Lodivod ústeckého týmu byl s úvodním představením Lvů v zápasovém zatížení vcelku spokojen. „Prohrávali jsme sice 0:2, ale měli jsme tři samostatné úniky a další šance. Soupeř do toho dvakrát plácl a skóroval. Dokázali jsme srovnat, nic se neděje. Nyní jedeme do Varů. Někteří hráči budou odpočívat, prostřídáme to“ říká.

Žlutomodří se v novém ročníku budou muset obejít bez elitního útočníka Mikulíka a většinu sezóny produktivního Hanzla. „Takoví hráči samozřejmě chybět mohou, ale máme tu jiné, kteří je musí nahradit. V týmu máme nové tváře. Jestli budou posilami, to musí ukázat. O posilách mluvím až po sezóně, kdy si můžeme říct, jestli jimi byli nebo ne,“ má jasno.

Slovan pokračuje v tréninkovém zatížení. „Trénujeme dvoufázově. Na suchu i na ledě. Připravujeme se tvrdě. Nejsou pro nás důležité přátelské zápasy, ale především závěr sezóny. Letos nebude Tipsport Cup, přesto si myslím, že nás klasické přípravné zápasy prověří. Odehrajeme utkání proti Kladnu nebo Litvínovu. Přijede i německý Wolfsburg. Což považuji za kvalitní souboje. Soupeře jsme si vybrali podle potřeby. Budeme mít konfrontaci se soupeři z první ligy i extraligy, což jsme měli v plánu,“ je Rosol spokojen.

„Do startu ligy chceme kádr ustálit a do prvních soutěžních zápasů jít s konečnou podobou kádru. Na případné hráče vyřazené z extraligových týmů čekat nebudeme. Pokud by se naskytla možnost anagažovat nějakého kvalitního hokejistu, můžeme nad jeho případným příchodem přemýšlet, záleží však rovněž na financích. Hráče ze čtvrtých formací ale nepotřebujeme, můžeme se jedině zamyslet nad hotovými hráči,“ uzavírá kouč.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže