Ú s t í n/L. - Šestadvacetiletý útočník. Rodák z Jablonce nad Nisou. Držitel pomyslného stříbra za nejlepšího střelce v druhé lize loňského ročníku. Řeč není o nikom jiném než dalším hráči, který se uchází o místo v Ústí nad Labem. Řeč je o Michalu Kapičkovi, který má stejně jako Malát zkušenosti s mezinárodním hokejem.

Česká republika, Slovensko, Maďarsko a Německo. To je výčet zemí, které si Michal Kapička může zahrnout do své hokejové kariéry. Poprvé se ve slovenské lize objevil v sezóně 2006/2007, ale pouze na jeden zápas. O sezónu později se již v týmu HK Lokomotíva Nové Zámky usadil na delší dobu a na pár zápasů zakusil i maďarskou hokejovou ligu. „Jak jsem hrál v první lize v Nových Zámcích, tak tam byl společný tým, spojili se s Budapeští a hráči se posílali tam a zpátky. Ale v Maďarsku jsem hrál jen pár zápasů. Jinak hokej na Slovensku je podobný jako tady v Čechách a líbilo se mi tam nejvíce. Poznal jsem tam hodně kamarádů,“ vzpomínal na slovenské angažmá Kapička.

Po slovenském tažení si jablonecký rodák odskočil do druhé ligy, aby o rok později opět okusil zahraniční led. Tentokrát zamířil do Německa, kde odehrál 36 zápasů a nasbíral 35 bodů. „V Německu hraje hodně cizinců, hlavně tedy Kanaďanů. Ten hokej je tam rychlejší, není moc prostoru na ledě, ale jinak se mi tam hokejově líbilo,“ shrnul svůj rok v německém Landsbergu.

Střídání českého a zahraničního angažmá se pro Michala stalo v posledních letech téměř pravidlem, a tak není divu, že po Německu opět oblékl dres druholigového Jablonce nad Nisou. A rodné prostředí bylo pro mladého útočníka více než motivující. V sezoně 2008/2009 nastřádal za 39 zápasů 52 bodů a vloni za 36 utkání 70 bodů, čímž si vybojoval stříbrnou pozici nejlepšího druholigového střelce. Nyní však o místo v kádru bojuje v Ústí nad Labem, kam si ho pozval trenér Rosol. „Zavolal mi pan Rosol, že by mě chtěl vidět na 14 dní na zkoušku, tak jsem to vzal. Jsem rád, že se ozvali,“ vysvětlil Kapička.

Ale první tréninky byly pro Michala menší nepříjemností. “Je to strašné. Ty začátky jsou nejhorší, než se to osahá. My jsme v Jablonci skončili už v únoru, takže já jsem pět měsíců nebyl na ledě,” popsal své první dojmy a dodal: „Ale Ústí je nejlepší tým v lize, jsou tady nejvyšší cíle, takže je super tady trénovat.“

A jaký typ hráče je Kapička? Sportovní manažer Slovanu, Jaromír Šindel, měl o útočníkovi jasné představy: „Michal Kapička dal v loňské sezóně přes 40 gólů, takže není náhoda, když se někdo takhle gólově prosazuje. To je to, co od něj očekáváme i tady.“ A nejinak to viděl i sám hráč: "Já jsem spíše technický typ, ne moc silový. Jsem střelec. A budu se snažit dávat góly i tady,“ ukončil rozhovor Kapička.

Zdroj FOTO: hcdecin.cz, www.hockeyagency.org

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže