Ú s t í n/L. - Marketingový šéf ústeckého týmu Přemysl Zeman vysvětluje, proč klub sáhl ke zdražení permanentních vstupenek. Co za vyšší cenu mohou očekávat diváci? Jakou permanentku si má koupit student? Jak podporuje klub svůj fanklub? To vše a mnohem více se dozvíte v tomto rozhovoru.

Již jako každý rok se na začátku srpna chystá prodej permanentek, kolik bude fanoušky stát?
Nejlevnější permanentku na sezení zakoupíte za 1800,- Kč, pokud jste měl i loni permanentku. V případě, že jste členem fanklubu Lion Patriots, zaplatíte o pět set korun méně, tzn. 1300,- Kč. Cena permanentky na polstrované sedadlo začíná na 2100,- Kč a místo na stání seženete od 1500,- Kč. Celkově jsou cenově zvýhodněny naši nejvěrnější fanoušci, tzn. členové fanklubu.

Budou permanentky platit i na přípravné zápasy, popřípadě na baráž?
Permanentky platí na přípravné zápasy, dále na utkání základní části a play off. V případě baráže budou mít majitelé permanentek předkupní právo na svoje místo.

Jaký byl důvod pro zvýšení ceny, když Ústí stále hraje 1. ligu?
My jsme dlouhodobě drželi ceny permanentek na nízké cenové hranici. Chápu, že je zdražení pro fanoušky vždy nepříjemné. My hrajeme první ligu, nicméně naše cíle jsou dané a tomu odpovídá výše rozpočtu. Věřím, že i v nadcházející sezóně nás čeká dlouhá sezóna a poslední zápas bude pro náš Slovan vítězný.

Velkou část diváků tvoří studenti, chystáte pro ně nějakou výhodu?
My jsme změnili strategii v prodeji permanentek, úplně jsme zrušili kategorii studenti a je plně nahrazena programem pro členy fanklubu Lion Patriots. Zde je členský poplatek čtyři sta korun. Člen fanklubu má nejen cenově zvýhodněný nákup permanentky, ale také získává slevu ve výši 10% na klubové suvenýry a se slevou nakupuje i jízdenky na výjezdy k zápasům za Slovanem. Ve fanklubu jsou všechny věkové skupiny, snažíme se cenou permanentky pro členy LP o nábor nových členů, hlavně z řad studentů.

Jaké jsou výhody pro majitele permanentek?
Předně jde o jistotu svého místa po celou sezónu, odpadá čas strávený nákupem vstupenek a hlavně cenové zvýhodnění oproti nákupu vstupenek na jednotlivá utkání. V play off je navíc cena vstupenek navýšena, takže se nákup permanentky vyplácí. Při nákupu získává majitel permanentky tradiční bonusové kupóny na občerstvení zdarma, na nákup klubové čepice, trička a dresu se slevou. Spousta našich fanoušků jezdí na zápas autem, věřím, že proto uvítají slevu na ruční mytí auta. Hlavně pro studenty je možnost využít další nový kupón, tentokrát na slevu na řidičské oprávnění skupiny B. Majitel permice získává automaticky dále 5% slevu na nákup suvenýrů. Při jednotlivých zápasech čeká na majitele permanentek další překvapení v podobě soutěží a zajímavých výher.

Co mohou očekávat členové fanklubu Lion Patriots?
Členové fanklubu jsou naší fanouškovskou základnou a tu budeme nadále výrazně podporovat. Kromě výčtu výhod, které mají jako klasičtí majitelé permanentek, mají „fanklubáci“ slevu 10% do fanshopu a slevy na výjezdy. Budeme je podporovat i na výjezdech, jen v loňské sezóně jsme zaplatili takřka sto tisíc korun za autobusovou dopravu našich fanoušků. Členové LP si mohou letos před začátkem sezóny objednat dres z nové zápasové kolekce s vlastním číslem a jménem za téměř nákupní cenu. Jsme připraveni je nadále podporovat i při tvorbě choreografie.

Kolik jste prodali permanentek vloni, jak velký zájem očekáváte letos?
Poslední sezóny se pohybujeme kolem tisícovky prodaných permanentek. Chceme tuto hranici udržet a počet permanentkářů i zvýšit.

Myslíte si, že ceny, které jsou srovnatelné s cenami permanentek některých extraligových klubů, neodradí diváky?
Je otázkou, s kým se chceme srovnávat. Jestli s týmy, jejichž ambicí je sezónu pouze odehrát, nebo s týmy, které chtějí postoupit do Tipsport extraligy. Chomutov, náš největší rival, s otevřením nové arény zvýšil vstupné a jeho výše je téměř na stejné úrovni jako naše. Chtěl bych říci fanouškům, že pokud si koupí vstupenku nebo permanentku, je to nejjednodušší podpora našemu klubu. I když se může výše vstupného zdát z pohledu rozpočtu jako zanedbatelná částka, je pro nás nesmírně důležitá.

Některé týmy lákají diváky zvýhodněným vstupným. Plánuje něco podobného i Slovan?
Ano, budeme nadále připravovat rodinné vstupné a na vybrané utkání i akční vstupné.

Můžete prozradit, jaký podíl (např. %) má vstupné na celkovém provozu klubu?
Je to zhruba cca 5 - 6 procent.

Co byste vzkázal fanouškům a proč by si měli znovu koupit permanentku na sezónu?
Chtěl bych jim poděkovat za dosavadní podporu, protože jak nás podporovali během celé loňské sezóny a hlavně play off a baráže, je obdivuhodné. To má samozřejmě odezvu nejen na naší práci, ale i pro naše partnery. Vidí, že hokej v Ústí má smysl a i když se nám nedaří postoupit do nejvyšší soutěže, budeme to znovu zkoušet. Proto bych fanouškům vzkázal, ať jdou do toho boje znovu s námi. Čeká nás zase dlouhá cesta, ale bez fanoušků by to bylo daleko těžší. A ať už si zakoupí permanentku nebo vstupenku, je to jejich projev důvěry v naše barvy. Věřím, že je předvedeným výkonem potěšíme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže