Ú s t í n/L. - Kdyby vyhráli, mohli zakončit úspěšnou čvrtinu soutěže na prvním místě a nejméně týden se kochat pohledem na tabulku. Beroun za sebou měl ale špatnou sérii a potřeboval bodovat. Urputným hokejem přehrál Lvy a ukradl jim všechny tři body. I tak je ale druhé místo úspěšné. My jsme se zeptali, jak to vidí kapitán Daniel Hodek a své pocity a dojmy s utkání nám popsali i Adam Šaffer a střelec dvou branek Berouna Horčička.
Daniel Hodekza své působení v dresu Lvů zažil již dva hořké střety s Medvědy z Berouna. V posledním zápase loňské sezóny exceloval, ale ani jeho heroický výkon nestačil. Tentokrát nešlo o tolik, přesto znovu Lvi prohráli doma a prohráli o gól, když se rozhodovalo v poslední třetině. "Nám dneska chyběla síla, nějaký krůček, vlastně nám chybělo všechno, oni byli lepší. Z jejich strany to bylo urputné, víc bojovali. Ani nehráli tolik hokej, ale bojovností nás přehráli, byli na tom líp po všech stránkách. Už druhý zápas jsme hráli špatně. S Chomutovem jsme sice dokázali vyhrát, ale už v tom zápase jsme hráli špatně. A dnes jsme prohráli. S loňským semifinále to ale nesrovnávám, teď už jde o něco jiného a až bude zase play-off, bude to mít možná podobný náboj."

Je odehráno prvních 13 kol a tedy i čtrvtina základní soutěže. Po ní usedli Lvi na druhé příčce, o které bojují s Jihočechy. "Měli jsme být první a bylo by to lepší. Je to sice dobrý a na Budějovice ztrácíme jen dva body, ale spokojený bych byl, kdybychom byli první," kriticky hodnotí postavení týmu jeho kapitán. Do další části sezóny vstoupí Slovan malou sérií tří domácích zápasů. Čtvrtý, resp. první, odehráli právě ve středu s Berounem. "Teď nás čekají další tři domácí zápasy a to pro nás bude možná nevýhoda, my se do nich budeme muset tlačit. Soupeři přijedou získat body a budou v lepší pozici," uvažuje nad negativy domácího prostředí.

Hodek byl v týmu již loni a pravidelně byl tahounem mužstva, trávil na ledě se svým útokem nejvíce času a pozoroval změny v sestavě. "Teď máme široký a vyrovnaný kádr, každému to sice nevyhovuje, někoho to svazuje, někomu boj o sestavu ale zase hraje do noty. To je věc vedení a my hráči s tím nic neuděláme, musíme bojovat a dokázat, že do sestavy patříme, jeden jak druhý. Když bude někdo hrát špatně, další zápas bude odpočívat a tak to prostě je," opatrně komentuje šíři hráč s číslem 97.

O své dojmy z prvního zápasu ve žlutomodrém dresu se s námi podělila i staronová tvář, Adam Šaffer. "Hrozně mě štve a mrzí, že jsme prohráli, chtěl jsem klukům pomoct. Bylo to mizerný a Beroun nás vybojoval. Ale musíme zvednout hlavu a jet dál," smutní nad ztraceným kláním šikovný forward.

Šaffer podepsal na sklonku léta v Plzni novou dvouletou smlouvu a vypadalo to, že se se stane kmenovým hráčem. Několik prvních utkání hrál v prvním útoku, ale najednou přišel zvrat. Nejdříve se Plzeň začala posilovat o zvučná jména a pro Adama nezbylo tolik místa a poté přišlo vedení s nabídkou angažmá práve v Ústí. "Byl jsem tím odchodem hodně překvapen. Ale do Plzně teď přišlo spousta kluků z NHL a najednou pro mě nebylo místo. Takže jsem musel odejít, ale jsem rád, že to bylo právě do Ústí. Teď už mě to ale nezajímá a budu se snažit zapadnout tady. Měl jsem na výběr jít do Finska, Norska, ale vybral jsem radši rodný klub. Já jsem byl s bráchou (gen. manažer-pozn. red.) domluvený už o prázdninách, pokud kdyby tahle varianta při stávce nastala, že přijdu," popisuje své putování nová útočná síla.

Petr Horčička Dvakrát pokořil gólmana Lvů berounský útočník Petr Horčička, který tak potvrdil svou pověst ústeckého kata. Stejně jako před více než sedmi měsíci, kdy svou brankou čtyři minuty před koncem třetího semifinálového zápasu rozhodl o postupu Medvědů, také tentokrát vstřelil rozhodující gól. "Z našeho hlediska to bylo velmi důležité utkání, protože teď jsme měli sérii několika smolných porážek o gól. Přijeli jsme vyloženě bránit, hrát odpovědně dozadu a spoléhat na brejky. Prostě jsme potřebovali urvat nějaký bod, protože v současné situaci je pro nás každý bod dobrý," byl spokojený s výsledkem utkání. Postavení obou soupeřů v tabulce jednoznačně ukazovalo na favorita zápasu, který svou roli ale tentokrát nepotvrdil. "Když se to vezme tak, že jsme hráli proti prvnímu a hráli jsme u nich a vyhráli, tak je to asi nečekané, ale ten bod jsme chtěli a když jsou tři, tak o to je to hezčí,” zářilo nadšením pravé křídlo třetí berounské formace.

Hledat letos berounské mužstvo v popředí prvoligové tabulky se ukazuje být velkým nerozumem. Medvědi zatím v této sezóně totiž zaostávají za očekáváními. "Myslím si, že kádr se trochu oslabil. Soupeři jsou naopak trochu silnější, posílili se. Nehraje se NHL a někteří hráči, kteří se díky tomu nevešli do kádru extraligových mužstev, posílili mančafty v první lize. Trochu nám také chybí štěstíčko, protože téměř všechny zápasy, které jsme prohráli, jsme prohráli o gól, a minulý rok jsme je naopak o gól vyhrávali. Těch maličkostí je víc a pak z toho vznikne takový průšvih," hledá příčinu neúspěchů opora Berounských. Výsledky Medvědů v posledních ročnících první ligy připomínají sinusoidu. Že by ale letos opět mířila výrazně směrem dolů odmítá: "Já bych ty sezóny nesrovnával. Před dvěma lety jsme hráli baráž, to nám nic nevycházelo. Minulá sezóna byl pro změnu druhý extrém, kdy nám vyšlo úplně všechno. Myslím si, že bychom si zasloužili střed tabulky. Hrou i hráčským kádrem tam patříme."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže