Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi získali do svých řad výraznou posilu. Jednoho z nejlepších hráčů první ligy Miroslava Třetinu. Ten mění angažmá po deseti letech, z Havlíčkova Brodu se stěhuje do Ústí. „Měl jsem nabídku ze Slavie, ve hře bylo i Brno,“ říká jedenatřicetiletý forvard.

Je havlíčkobrodskou ikonou a v letošní sezóně na sebe upozornil především výkony ve Slavii. Pod vedením kouče Růžičky odehrál dvaatřicet zápasů a výraznou měrou přispěl k překvapivému postupu hokejistů z O2 areny až do semifinále extraligového play-off.

Vzhledem k tomu, že jste v průběhu sezóny hostoval ve Slavii, dal by se očekávat váš přestup spíše právě tam. Co rozhodlo o přesunu do Ústí?

Od pana Růžičky jsem dostal nabídku, ale nedopadlo to. Mělo dojít k výměně hráčů mezi Brodem a Slavií, ale kluby se nedohodly. Doplatil jsem na to, že Brod už není farmou Slavie. Vzhledem k tomu, že majitelé Brodu mají spíše vazby k Brnu, směřují spolupráci právě ke Kometě. Mluvil jsem s koučem Růžičkou i manažerem Brodu Žákem a bylo mi naznačeno, že spolupráce Slavie s Brodem končí. Slavie nyní bude vypomáhat Berounu.

A do Brna se vám jít nechtělo?

Měl jsem především veliký zájem jít do Slavie. Líbilo se mi tam. Mluvil jsem o možném příchodu s Vláďou Růžičkou, věděl jsem o zájmu z jejich strany. Naopak v Brně se buduje nový tým, nikoho tam neznám. Určitě by bylo zajímavé hrát v Brně, mohl bych tam mít střídavé starty, ale směřoval jsem to spíše ke Slavii.

Měl jste nabídky i z jiných klubů?

O zájmu z jiných týmů jsem nevěděl. V podstatě celou kariéru působím v první lize, takže pro extraligové kluby nejsem tolik známý. Mám zájem hrát v extralize a s Ústím je velká šance do ní postoupit. Je to pro mě krok vpřed. Trenéra Rosola si vybavuji ještě z doby, kdy hrával za Jihlavu. To jsem jako malý kluk chodil na zápasy Dukly. Naopak z nových spoluhráčů nikoho osobně neznám. Pouze jsme se potkávali jako soupeři v lize.

Na uplynulou sezónu budete asi vzpomínat v dobrém, že? Dokázal jste se prosadit v kádru Slavie...

Pomohlo mi to. Ve Slavii jsem se cítil opravdu dobře, posílilo mě to. Nakoukl jsem do extraligy. Rok předtím jsem si sice připsal dva starty, ale to jsem pouze zaskakoval za zraněné hráče. Paradoxně jsem se v extralize uchytil ve větší míře až když Havlíčkův Brod přestal se Slavií spolupracovat. Zkraje sezóny jsem měl dobrou formu už v Brodě a přenesl jsem si ji i do Slavie.

Navíc jste byl u slávistického tažení extraligou, postoupili jste až do semifinále...

Do play-off jsme šli z pozice outsidera, což nám vyhovovalo. Měli jsme mladý tým a ukázalo se, že naše bojovnost soupeřům nevyhovovala. Plnili jsme pokyny trenéra Růžičky, soustředili se na obranu. Současně jsme věděli, že sílu směrem dopředu máme. Tomáš Svoboda nás například několikát zachránil v nájezdech. Je to šikovný hráč, nepřipouští si vůbec žádný tlak. Znám ho už z Brodu, pro Slavii má velký potenciál.

Na lopatě jste nakonec měli i Třinec...

To nás trošku zklamalo. Byli jsme kousek od finále, za stavu 3:1 na zápasy si ale Třinec uvědomil, že jde o play-off, zabral a přejel nás. Když jsem pak viděl finále, říkal jsem si, že dostat v semifinále někoho jiného, mohli bychom ho hrát. Třeba na Vítkovice bychom si věřili. Jsme ale rádi i za čtvrté místo. Srovnávali nás s loňskou reprezentací, kdy jsme také jako outsider dokázali překvapit. Vláďa potvrdil, že hokeji rozumí, opět s neokoukaným týmem, se kterým se příliš nepočítalo, udělal úspěch.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže