Ú s t í n/L. - V rámci 13. kola první hokejové ligy přivítají Ústečtí Lvi ve své aréně ve středu 13. října od 18 hod. tým Berouna. Utkání bude reprízou loňského semifinále soutěže. V letošním ročníku se ovšem obě družstva ocitají v trošku rozdílných pozicích. Slovan celému prvoligovému poli vévodí, Beroun je proti předpokladům až jedenáctý.
V minulém týdnu se prvoligový kolotoč roztočil na plné obrátky. Byla odehrána tři hrací kola. Slovan všechna zvládl vítězně. Na domácím ledě porazil Chomutov 3:1 a s plným bodovým ziskem se vracel z Kadaně (4:0) a Olomouce (2:1). Beroun za minulý týden nevydoloval ani bod, když třikrát prohrál, s Třebíčí, Mladou Boleslaví a v Brně vždy shodně 1:2. Za poslední čtyři zápasy se trefili berounští střelci pouze čtyřikrát, a tak koncovka bude hlavním tematem berounského snažení na ústeckém ledě. Poslední vítězství Středočechů se datuje ještě do září. V osmém kole si v prodloužení poradili se Sarezou Ostrava. Tento týden vložené pondělí odpadlo, takže hokejisté mohli po delší době čerpat síly celé tři dny bez mistrovského zápasu. Nezdá se ovšem, že by fyzická kondice byla Ústeckým na obtíž. Ba naopak i díky vytížení čtyř formací poslední dva zápasy rozhodovali v samotných závěrech.

Zápas bude návratem Martina Tvrzníka „na domovský led.“ Tvrzník, miláček ústeckých ochozů, byl v minulé sezóně odeslán na hostování do Havířova, kde odehrál deset zápasů. Pak se na chvíli vrátil do Ústí, ale před sezónou byl uvolněn na hostování do Berouna. V sezóně se v dresu Medvědů trefil již čtyřikrát.

Beroun před sezónou posílil velezkušený reprezentačními starty z devadesátých let prověřený Bedřich Ščerban. Nejproduktivnějším Medvědem je s deseti body (6+4) Ladislav Slížek, který se svoji sbírkou uzavírá elitní desítku produktivity soutěže. O dva góly méně přidal Petr Horčička, který rozhodl poslední mistrovský zápas Slovanu v loňské sezóně.Tehdy čtyři minuty před koncem třetího semifinálového souboje rázně odmítl prodloužení po Hodkově vyrovnání. V obranně tvrdí muziku především další velezkušený exreprezentant Jiří Veber.

V brance Medvědů se prostřídali mladí Kopřiva s Pöpperlem. Miroslav Kopřiva nastoupil osmkrát a úspěšnost zákroků drží na slušné hranici 90%. Tomáš Pöpperle, který je v kádru pražské Sparty, chytal čtyřikrát. Dostal osm branek a úspěšnost zákroku se u něj vyšplhala dokonce až k 94%.

Doufejme, že se potvrdí papírové předpoklady, že Slovan potvrdí roli favorita a na utkání přijde, stejně jako na předchozí zápasy, hojný zástup fanoušků.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže