Mladá Boleslav - Stačila jediná rána a enfant terrible celé baráže Zbyněk Hrdel padl k zemi. Ústecký bijec Zbyněk Sklenička mu po konci druhé třetiny zasadil tvrdý úder, který odstartoval hromadnou šarvátku mezi oběma střídačkami a do které se zapojil i ústecký masér Vladimír Brož. Hrdel nakonec skončil se zkrvaveným obličejem, Sklenička naopak vyfasoval pětiminutový trest do konce utkání. "Hrdel dělal tvrdého muže, takže jsem ho chtěl vyzkoušet," tvrdí Sklenička.

Boleslavská trojice Žabka, Hrdel, Vrbata nenechávala ústecké fanoušky během celé barážové série vůbec v klidu. Což umocnil sám Žabka během pátého zápasu, kdy při odchodu do kabin trefil ústeckého Mikulíka. Vše vyvrcholilo v závěrečném sedmém klání. Po konci druhé třetiny se ústecký forvard pustil do hromadné rvačky.

"Rupla mi elektronka v hlavě. Způsobil ji ale Hrdel, který si na našich hráčích zvyšoval sebevědomí," říká Sklenička.

Co máte na mysli?

Celý zápas jsem zase nehrál a pak to přišlo. Hrdel si zvedal sebevědomí na Honzovi Kovářovi nebo Honzovi Alinčovi. Prostě se mi už nelíbilo chování boleslavských hráčů, takže jsem tam skočil a chtěl se poprat. Bohužel nikdo z jejich týmu nebyl takový chlap, aby se mi postavil. Možná to vyplynulo ještě z finále s Chomutovem, které Hrdel prohrál.

Pravda, už ve finále bývaly souboje s Hrdelem dost vyhecované...

Patrně cítí ještě frustraci z finále. Celou baráž pak sekal do našeho gólmana. Dělal tvrdého muže, takže jsem ho chtěl vyzkoušet. Žádný pokyn od trenéra jsem nedostal.

Nejprve jste sestřelil Hrdela, pak jste naháněl několik hráčů Boleslavi po ledě, nakonec vznikla mela na střídačkách. Jak jste vnímal tohle?

Pral jsem se akorát dvakrát. Naháněl jsem Boháče, protože zrovnal jel směrem, kterým jsem koukal. Ale Boháč se prát nechtěl, takže mi bylo blbé, kdybych ho mlátil. To by bylo pod mojí úroveň. Pak už jsem věděl, že nafasuji trest do konce zápasu a když jsem jel do kabiny, koukal na mě Žabka a házel na mě nějaké posuňky. Takže jsem ho vyzval na souboj a všechno se to semlelo. Šli jsme do bitky, bylo to velké. Byl jsem už v takové ráži, že mi bylo jedno, s kým se poperu.

Takže od Hrdela přes Boháče jste se přesunul do rvačky se Žabkou...

U střídaček se toho semlelo víc, ale hlavně kvůli Borisovi. Stál vyloženě v čele boleslavských hráčů. Toho jsem viděl jako prvního. Ale bylo jich tam víc, kteří nás tahali. Potom Boris odpadl, nevím kdo ho trefil. A nikdo se už prát nešel. Nevím, možná měli od trenéra řečeno, aby se nenechali vyloučit. Z našich hráčů jsem tam byl sám a oni se moc prát také nechtěli. Takže potom už mi to bylo takové blbé.

Nadruhou stranu Žabka s Hrdelem nebyli u ústeckého týmu vůbec oblíbení, což později dokumentoval Hrdel, který po zápase přijel k hostujícímu kotli a zdvihl směrem k ústeckým fanouškům prostředníček...

Žabka s Hrdelem byli jediní hráči, se kterými bych se mohl poprat. Přece se nebudu rvát s Davidem Vrbatou, který vypadá jako dítě. To by zase nebylo ode mě hezké. I když, ten by to také potřeboval.

Věřil jste, že váš zákrok ústecký tým nabudí a bude impulsem pro otočení nepříznivého výsledku?

Přesně tak. Věřil jsem, že bychom po tomto incidentu mohli ještě něco udělat. Do té doby se nám totiž vůbec nedařilo dostávat k pukům a ke Schwarzovi. Ten jinak vše v klidu pochytal. Myslel jsem si, že to naše hráče nabudí, že získají nové napětí a spadne z nich tlak. Ale bohužel se to nestalo. Když už jsem byl v kabině, dostali jsme třetí gól a výsledek se otočit nepodařilo.

Vnímáte s odstupem času, že to by správný krok?

Také o tom přemýšlím. Jestli ta elektronka měla přijít nebo ne. Ale už jsem to nevydržel. Musel jsem tam skočit. Někoho jsem si od nich chtěl zkrátka vytáhnout. Ale bohužel se to nepodařilo a zápas jsme prohráli. Uvidím, co mi řekne trenér, zda to bylo dobře nebo špatně. Je možné, že mi vynadá. Možné je všechno, je to hokej. Jen jsem smutný z toho, že se nikdo od nich nechtěl prát.

Zatímco hráči Mladé Boleslavi objížděli vítězné kolečko, radovali se s diváky a tleskali i ústeckým fanouškům, Zbyněk Hrdel přijel k hostujícímu sektoru, který počastoval zdviženým prostředníčkem a pravděpodobně příznivcům Ústí, že jsou jedničky vzkázat nechtěl. Po utkání se nám bohužel nepodařilo získat komentář Zbyňka Hrdela, aby své počínání objasnil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže