Ú s t í n/L. - V letošní sezóně se dostal do parádní formy a ústečtí příznivci doufají, že mu vydrží i do nejdůležitějšího zápasu letošní sezóny. Pavel Francouz si v baráži udržuje skvělou formu. Po jednozápasové pauze dovolil ve dvou střetnutích Bruslařskému klubu pouze třikrát skórovat. Ústečtí Lvi věří, že svou branku uzavře i pro sedmý rozhodující zápas baráže na ledě Mladé Boleslavi.

Pavel Francouz možná bude chytat nejdůležitější zápas své dosavadní kariéry. "Za svůj vrchol to ale nepovažuji. Jdu zkrátka zápas od zápasu, nerozlišuji jednotlivá utkání," tvrdí bez rozpaků.

Ústečtí Lvi cítí obrovskou šanci dovést svou cestou za extraligou ke zdárnému konci. Vždyť takhle blízko k vítězství v baráži ještě nebyli. "Budou rozhodovat vyloučení, musíme být disciplinovaní. Toho se musíme vyvarovat. Snad se nám to podaří," přeje si Francouz a současně naráží na fakt, že většinu šestého klání strávili v oslabení.

Slovan odvrátil hrozbu vyřazení, dvěma výhrami po sobě srovnal v barážové sérii s Mladou Boleslaví krok. "Teoreticky by psychická výhoda nyní měla být na naší straně. Ale jede se od začátku, rozhodne jediný zápas. Věřím, že pro nás bude vítězný," tvrdí.

V dobrém rozpoložení bude do Mladé Boleslavi cestovat i předseda představenstva ústecké organizace Jan Dragomir. "Hrajeme dobře. Ve dvou zápasech se k nám štěstí obrátilo zády, ale zvedli jsme se a kluci jsou odhodláni vyhrát venku. Na ledě soupeře jsme silní, potvrdili jsme to dvěma výhrami v Boleslavi," říká.

Spekulace o případném prodeji kladenské extraligové licence ho nechávají absolutně v klidu. "Chceme postup. Jsme vážně blízko, abychom na něj dosáhli sportovní cestou. Jestli třeba s Kladnem jedná Chomutov, neřeším," konstatuje.

Zavládne nakonec v Mladé Boleslavi po výročních oslavách tamní automobilky smutek znamenající ústecký návrat do nejvyšší soutěže? Více napoví nedělní zápas ve Ško-Energo Areně. Do Mladé Boleslavi se chystá přes pět stovek žlutomodrých fanoušků. Budou po nedělní dvacáté hodině slavit?

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže