Jan Plodek. Po letech se tak o výsledku baráže rozhodne až v posledním sedmém zápase.">
Ú s t í n/L. - Nepomohlo jim ani deset přesilovek. Přestože téměř dvě třetiny zápasu odehráli hokejisté Mladé Boleslavi v početní výhodě, Ústecké Lvy přetlačit nedokázali. A vedení 3:1 na zápasy se jim rázem rozplynulo. "Nezvládli jsme to," utrousil mladoboleslavský Jan Plodek. Po letech se tak o výsledku baráže rozhodne až v posledním sedmém zápase.

Dlouhá léta bojoval v dresu libereckých Bílých Tygrů o extraligový titul, v současné době se však nachází ve zcela jiném rozpoložení. Stačí jediná porážka a své hostování v Bruslařském klubu zakončí sestupem do nižší soutěže. V šestém pokračování barážového příběhu se jeho tým nejprve dostal do vedení, v konečném výsledku to však nestačilo. "Nešťastný zápas. Vedli jsme, pak srovnali na 2:2. A hned z dalšího střídání inkasovali na 2:3. To nás srazilo. Kdybychom udrželi vyrovnaný stav až do prodloužení, věřil bych, že bychom vítězný gól dali my," tvrdí mladoboleslavský útočník Jan Plodek.

Středočechům nepomohla ani pořádná dávka přesilových her. Ve druhé a třetí třetině měli téměř nepřetržitě výhodu jednoho hráče navíc. Využili jedinou. "Přesilovky jsme nezvládli. Dařili se nám trochu až ve třetí třetině. To jsme si už řekli, že je musíme hrát jednoduše, všechno střílet na branku. Několik šancí jsme si pak vytvořili. Předtím jsme stále něco vymýšleli a pak se pořádně nedostali k Ústí do pásma," litoval. "Ústí má výborný tým, všechny formace má vyrovnané. Hráli na tři lajny, my tentokrát také," dodává.

Boleslav ztratila i svůj druhý mečbol a stav série je nyní vyrovnaný. "Musíme se na sedmý zápas připravit. Je to poslední zápas, budeme hrát doma, věřím ve vítězství. Je to o hlavách, o psychice. Štěstíčko jsme si vybrali v úvodních dvou zápasech v Ústí, poté se přiklonilo na další dva zápasy k Ústí. Takže jsme nyní na řadě my," otevírá Plodek zajímavou teorii.

Matějovský: Hokejově se příliš nezměníme

Zmar po třetí porážce v sérii pociťoval i mladoboleslavský forvard Radek Matějovský. "Na zápasy se připravujeme stále stejně a zatím nám to nevychází. A když jsme vyhráli, tak se štěstím... Nezbývá nic jiného, než sedmý zápas urvat srdcem," říká.

Co zlepšit do posledního zápasu na mladoboleslavském ledě, který uzavře letošní hokejovou sezónu v České republice? "Hokejově toho asi moc nezměníme, ale můžeme zlepšit přístup. Více bojovat, porvat se o to. Je to v hlavách. Místo abychom po naší brance přežili tři čtyři střídání a dostávali puky ze třetiny, hned dostaneme gól nebo dva a je to špatné. Jsme pak zase dole. A je těžké hrát, když stále musíte dotahovat náskok soupeře," připouští Matějovský. "Ústí hraje jednoduše, kombinuje, krásně přes nás chodí. A my nejsme důrazní před brankou," lituje.

Ústečtí Lvi druhý zápas po sobě odehráli na tři formace. Pouze při početních výhodách se převážně do hry dostával i ústecký Rok Pajič. "Náš domácí zápas díky tomu otočili. Ke konci byli důraznější, více v tempu. My jsme hráli stále na čtyři lajny. Tentokrát už to bylo z obou stran vyrovnané. Nám chyběla v některých momentech jakási buldočí vůle. I my jsme hráli na tři pětky a myslím, že nám zbyly síly do dalšího zápasu," uzavřel.

Po šesti zápasech je baráž vyrovnaná, co nabídne rozhodující game seven?

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže