Ú s t í n/L. - Se Lvy to v pátém barážovém duelu nevypadalo příliš dobře. Už od první minuty museli dotahovat náskok Mladé Boleslavi. Ve druhé třetině ale Severočeši roztočili nevídaný kolotoč, třemi góly otočili vývoj zápasu a vybojovali si tak šesté utkání. Ve 33. minutě vstřelil vítěznou branku Robin Hanzl, společně s boleslavským Pabiškou nejproduktivnější hráč baráže (3+3).

Hráči Slovanu nastupovali do zápasu v nelehké situaci. Po dvou domácích porážkách vědí, že další prohra znamená konec sezóny i snu o extralize. „Museli jsme mít hlavy nahoře. Nedá se do toho jít s poraženeckou náladou. Chtěli jsme se o to poprat s tím, že uvidíme, co se z toho stane,“ prozradil po středečním zápase Robin Hanzl.

Už po 53 sekundách ale dostal ústecký plán na úspěch pořádné trhliny, když se Boleslav zásluhou Pabišky ujala vedení. „Právě, že to byla první minuta. Měli jsme 59 minut na otočení. Určitě to není příjemné. Ale přece jen je před vámi ještě celý zápas. Věřili jsme si, že máme natolik kvalitní mužstvo, že to můžeme otočit,“ tvrdil dobře naladěný ústecký odchovanec.

Lvi přečkali tři vyloučení v první třetině a po přestávce se do svého soka doslova zakousli. Podle Hanzla ale trenéři v kabině nemuseli zvyšovat hlas: „Jen nás povzbudili, ať nepřestáváme hrát,“ dodává.

Až na pár střídání odehráli žlutomodří zápas na tři lajny. „To byl trenérův tah a myslím, že se vydařil. Určitě se dostaneme víc do tempa, jsme více rozehřátí," pochvaluje si hráč s osmasedmdeátkou na dresu.

Už v pátek čeká Lvy zápas na domácím ledě, opět v něm budou muset bojovat o prodloužení naděje na celkové vítězství. „Nedá se jít do zápasu s tím, že se to nedá otočit. Všichni věříme v to, že to ještě otočíme a jdeme si za tím,“ tvrdí odhodlaně.

Třetí zásah do černého přidal ve 37. minutě Jaroslav Roubík, který po vyhraném buly trefil přesně horní růžek Schwarzovy brány. „Ta série se zase trochu zdramatizovala, což je určitě dobře,“ usmíval se po zápase. „Teď budeme chtít vyhrát doma, to je samozřejmost. Na zápas se těšíme, bude určitě plno a pro naše fanoušky bychom chtěli zápas vyhrát.“

V čem vidí Roubík hlavní příčiny středečního úspěchu? "Dnes jsme měli trochu štěstí, dali jsme víc gólů než soupeř. To rozhodlo, v těch předchozích zápasech to totiž bylo obráceně. Vždy dávala góly Boleslav, teď se to povedlo nám," uzavírá.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže