Ú s t í n/L. - Není na co čekat. Ústečtí Lvi se po dvou těsných domácích porážkách dostali do prekérní situace a nyní na ledě Mladé Boleslavi musí bezpodmínečně vyhrát. Cokoliv jiného znamená konec sezóny. „V Boleslavi jsme už dokázali zvítězit, tak proč to nezopakovat?,“ zní od ústeckého forvarda Jaroslava Roubíka. Pravděpodobně nejdůležitější zápas sezóny startuje na mladoboleslavském ledě ve středu 13. dubna 2011 od 17:30 hod. Studio "Buly - hokej živě" se následně do Ško-Energo Areny připojí v 18:30 hod.

Ústečtí Lvi jedou do Mladé Boleslavi s jasnou vizí: oddálit hrozbu čtvrté prohrané baráže během posledních šesti sezón. V předchozí čtveřici utkání si ověřili, že s účastníkem Tipsport extraligy mohou hrát otevřené partie. K úplné spokojenosti ovšem přesto stále kousek chybí. „Musíme se zvednout. Máme dobrý tým, hrajeme vyrovnaný hokej s Mladou Boleslaví. Můžeme jí porážet, ale stále tomu chybí ten poslední krok,“ lituje Jaroslav Roubík.

Člen elitní formace hřímá, stejně jako většina žlutomodrého souboru, nad množstvím neproměněných šancí. „Potřebovali bychom pokaždé odskočit alespoň o dvě branky. Mužstvo nemáme tolik zkušené a pak se projeví tíha výsledku,“ říká.

Ústecké hokejisty může mrzet fakt, že přestože prohrávají v sérii 1:3 na zápasy, herním projevem za Středočechy vůbec nezaostávají. „O to je to horší. Máme spoustu šancí, téměř v každém utkání jsme se dostali do vedení. Hrajeme parádně, a pak se to otočí. Najednou se to nepovede. Nevím proč. Soupeř vstřelí šťastnou branku, po nějaké naší menší chybě je dostaneme na koně,“ tvrdí letošní posila z Hradce Králové.

„Dostáváme velmi smolné góly. Naposledy o brankovou konstrukci, jindy se to odrazí od jejich nohy nebo hodí puk vedle branky a dokopou ho do ní. Nehrají kombinačně,“ všímá si střelec dvou barážových branek.

Naopak mladoboleslavský brankářský fantom Marek Schwarz má v poslední době mnohem veselejší náladu. A věří, že souboj posledních dvou celků, kterým ještě v České republice probíhá sezóna, dopadne pro jeho tým úspěšně. „Ani před baráží jsem žádné černé myšlenky neměl. Stále jsem věřil, že to zvládneme. I přestože náš první zápas vypadal hrozivě. V kabině jsme si to museli probrat a od té doby už mnohme lépe bojujeme. Je to už lepší,“ vysvětluje vysmátý Schwarz.

Gólman, který je pro Slovan už kultovní černou můrou, když vychytal už baráž proti Ústí před dvěma lety a žlutomodré deptá i letos, alespoň připouští, že současná barážová mise je pro Středočechy ze všech čtyřech účastí nejtěžší. „Oproti loňskému Chomutovu jsou všechny zápasy s Ústím nesmírně vyrovnané. V neděli i v pondělí jsme měli mnoho štěstí. První zápas v Ústí nás nakopl, šťastně jsme to otočili. A druhý den hráli už lépe. Ale je to těžká práce,“ všímá si. „Padají nám góly, které normálně nepadají, Ústí také dalo gól po zvláštním odrazu.“

Probíhající sezóna proti sobě poslala tradiční brážové soupeře. Letos však Mladá Boleslav teoreticky v baráži být nemusela. „Křivdu vzhledem k odpočtům bodů necítím. Kdybychom hráli pořádně, vůbec jsme v baráži stejně nemuseli být. Měli jsme to ve svých rukách. Záleželo jen a jen na nás. Kdyby nám nevzali body, pravděpodobně bychom tu nebyli, ale na druhou stranu jsme měli dostatek možností, abychom Kladno přeskočili,“ vypráví.

„Teď je to možná trochu nespravedlivé i pro Ústí, které by jinak baráž patrně hrálo s Kladnem. A třeba by pro ně bylo schůdnějším soupeřem,“ spekuluje.

Kdo se tedy bude smát naposledy? Hodně napoví už středeční pátý zápas letošní baráže.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže