Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi měli ve třech ze čtyř zápasů herně navrch, přesto v barážové sérii vede 3:1 na zápasy Mladá Boleslav. Stojí za jejím úspěchem pouze tolik propírané štěstí, na které se s oblibou Středočeši odvolávají? „Je to jejich taktika. Stále říkají, že jsme lepší, chtějí nás uspat,“ přichází s odpovědí Petr Rosol, kouč ústeckého souboru.
V baráži prohráváte 1:3 na zápasy, přitom za Mladou Boleslaví nezaostáváte. Samotní hokejisté Boleslavi připouštějí, že jste lepší...

(trpce se pousměje) Je to jejich taktika. Stále tvrdí, že jsme lepší, chtějí nás tím uspat. A pak prohráváme 1:3 na zápasy. Situace je už nyní vážná, ale ještě není konec. Už tolik sérií bylo otočeno z 1:3 na 4:3, rozhodně nic nebalíme. Do Boleslavi nyní jedeme vyhrát, získáme druhý bod, znervózníme je. Potom je přetlačíme i doma a do Boleslavi se vrátíme na sedmý zápas.

Scénář nakonec mohl být ale úplně jiný. Stejně jako v neděli, i ve druhém domácím zápase jste měli všechno ve svých rukou a kráčeli za vítězstvím. Ale...

Vyvíjelo se to pro nás dobře, vedli jsme 2:1. Bohužel jsme vytvořili chybu, soupeř srovnal. Pak přidali třetí gól v přesilovce. Potom jsme s tím už nedokázali nic udělat. Honza Kloz měl ještě v závěru šanci, zkusili jsme power-play. Nevyšlo to...

Vypadá to, že se na gól strašlivě nadřete. Šance jsou, ale soupeř se drží...

Asi jsme si štěstí vybrali už ve finále s Chomutovem. Šance máme, bušíme do nich, ale nic nám tam nespadne. Kdybychom si příležitosti nevytvořili, tak neřeknu, ale šance máme. Je ovšem třeba uznat, že mají výborného gólmana.

Do branky se po delší době vrátil Zdeněk Orct. Obstál?

Chytal dobře. Divíšek nejprve trefil víko, pak přišel gól po našem kiksu. Naše gólmany bych se Schwarzem nesrovnával. Zkrátka Orct dostal o jeden gól více než Schwarz.

Při další porážce končíte, jak tým namotivujete?

Věřím, že nás ani takový stav nepoloží. Nyní už prostě nemáme co ztratit. Na druhou stranu můžeme hrát bez nervů. Zkusíme to, snad to vyjde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže