Ú s t í n/L. - Zažil neskutečně smolný zápas. Zatímco v prvoligovém play-off i v úvodních dvou zápasech baráže na ledě Mladé Boleslavi Pavel Francouz v brankovišti kraloval, ve třetím pokračování války o extraligu zažil krušné chvíle. Většinou inkasoval po nepřehledných skrumážích před brankou, hned dvakrát musel mladoboleslavské branky potvrzovat videorozhodčí. „Vybrali jsme si smůlu za celou sezónu,“ smutnil dvacetiletý brankář žlutomodrých.

Ústečtí Lvi v utkání čtyřikrát vedli, většinu zápasu byli na ledě lepším týmem. Nebýt mladoboleslavského brankáře Schwarze, třetí barážové klání by se pravděpodobně proměnilo v pohodovou ústeckou záležitost. Přesto nakonec slavila Mladá Boleslav. Sedm sekund před koncem prodloužení jí do vedení v sérii poslal Daniel Boháč.

„Byl to velmi nešťastný zápas. Vybrali jsme si smůlu za celou sezónu. Všechny inkasované branky byly velmi smolné,“ krčil rameny brankář žlutomodrých Pavel Francouz. „Ať jsem puk vyrazil kamkoliv, vždy se v blízkosti objevil nějaký hráč, od kterého se kotouč odrazil. Bylo to zkrátka velmi nešťastné utkání,“ tvrdí.

Ústí srazily dvě sporné branky mladoboleslavského Daniela Boháče. Nejprve vyrovnal minutu před koncem základní hrací doby na 4:4, sedm sekund před koncem prodloužení následně rozhodl. V obou případech nohou. A pokaždé videorozhodčí branku uznal. „Při čtvrtém gólu Boleslavi puk původně ani nesměřoval do branky. Jen jsem postřehl, že u pravé tyčky klečí Boháč a nějak se od něj odrazil puk do branky. Rozhodčí situaci prozkoumal a branku uznal. Co se týče pátého gólu, šla na branku střílená přihrávka. Chtěl jsem ji odrazit do rohu, ale bohužel stál u branky znovu Boháč a opět se to od něj odrazilo do branky,“ popisuje Francouz rozhodující momenty zápasu.

Ústečtí Lvi přesto měli Boleslav na lopatě. Čtyřikrát byli o krok napřed, jenže pokaždé o náskok záhy přišli. „Vždy jsme vedli a hned vedení ztratili. Jestli jsme se pokaždé uspokojili s vedením? Nevím. Každopádně to je škoda, vždy se hrálo jakoby od začátku. Je to nepříjemné, obzvláště, když jsme dlouho drželi vedení 4:3. A pak inkasovali v samém závěru,“ říká.

Mladá Boleslav tak vývoj série otočila na svou stranu. Přestože herně má navrch ústecký tým. „Musíme si uvědomit, že v některých částech zápasu jsme Boleslav přehrávali. Od toho se musíme odrazit do dalších zápasů. Nevzdáváme se, doufáme, že baráž vyhrajeme. Věřím, že nás nedělní zápas nezlomí. Příště začíná zápas znovu od stavu 0:0 a může se stát cokoliv. Věřím, že hned v pondělí srovnáme sérii na 2:2. Nic nebalíme,“ posílá Francouz vzkaz do dalších zápasů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže