Ú s t í n/L. - Zatímco v prvním barážovém duelu na ledě jasně dominovali Lvi, v tom druhém už se odehrála o poznání vyrovnanější bitva, ve které nakonec slavili domácí hráči. I ve čtvrtečním zápase si několik šancí vytvořil nejmladší ústecký útok. Narozdíl od prvního duelu, ve kterém byly „mladé pušky“ u třech ze čtyř branek, se však v tom druhém prosadit nedokázaly. „Jsme rádi, že máme ten jeden zápas a je škoda, že ten druhý nevyšel. Nepředvedli jsme takový výkon jako v prvním zápase,“ má jasno Jan Kloz.

Hodně odlišné zápasy přinesly první dvě barážové bitvy. „Hlavní rozdíl byl v tom, že ve středu jsme jim vůbec nic nepovolili. Vlétli jsme na ně, hodně jsme napadali, což oni asi ani nečekali. Nenechali jsme je tvořit hru. Když rozehráli, tak jsme hned byli u nich. Hráli jsme jednodušeji, agresivněji a víc jsme napadali,“ tvrdí Kloz a pokračuje: „Ve druhém zápase to bylo právě naopak. Nechali jsme je hrát a oni toho využili. Musíme hrát jako v té poslední třetině, kdy jsme je po gólu na 3:1 napadali a začali jsme hrát. Oni nevěděli, kde jim hlava stojí a nebyli schopni rozehrát. Takhle musíme hrát pořád. Nesmíme se bát,“ nabádá.

Stejně jako v prvním duelu, i tentokrát skončila první třetina bez gólů. „Byl to náš záměr, chtěli jsme co nejdéle držet bezbrankový stav. Ale stejně to nebylo úplně ideální. Boleslav měla šance a nebylo to jako v prvním zápase. Na druhou třetinu jsme nastoupili, jako kdyby se nemohlo nic stát. Oni najednou začali bruslit a my jsme jim všechno povolili. Měli jsme zbytečná vyloučení a oni se tak dostávali do hry. To nesmíme dovolit,” říká důrazně.

Ve středu vyhráli Ústečané už dvanáctý zápas v řadě a do baráže vstoupili tím nejlepší možným soubojem. Podle Kloze však trenéři v kabině euforii klidnit nemuseli. "Víme, jak má Boleslav zkušený tým. Máme dostatečně kvalitní hráče na to, aby věděli, o co se hraje. A vědí to i mladí. Zatím je stav 1:1 a my musíme vyhrát čtyři zápasy, takže o žádné euforii nemohla být řeč.”

Sám Kloz byl v první třetině blízko gólu, na radost ale nedošlo. "Klobouk (Jan Klobouček, pozn. red.) střílel, já do toho praštil ze vzduchu, neměl jsem čas puk zpracovat. Myslím, že Schwarz by na to nedosáhl, bohužel jsem trefil brusli jednoho z bránících hráčů a odrazilo se to mimo bránu,” mrzelo čtyřiadvacetiletého ústeckého odchovance.

Už v neděli se série přesune na ústecký led. “Abychom vyhráli, tak musíme hrát odvážněji než ve čtvrtek. Musíme hrát jako ten první zápas. I lidé viděli, že jsme se nebáli, že jsme hráli aktivně, což dělalo Boleslavi problémy. Hrajeme doma, takže nesmíme hrát ustrašeně a jenom bránit. Musíme hrát aktivně, protože to nám přineslo úspěch v prvním zápase. Musíme si věřit," uzavírá hráč s pětatřicítkou na dresu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže