Ú s t í n/L. - Zodpovědná hra bez zbytečných vylučování, důslednost a trpělivost byly největšími prvky k prvnímu cennému úspěchu Lvů. V Boleslavské aréně zvítězili přesvědčivě 4:0 a díky tomu jsou v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy ve vedení 1:0. V sestavě žlutomodrých bojovníků se po dlouhé pauze, způsobené zraněním, objevil obránce s číslem 80, Roman Němeček. A trenér Rosol ho nikterak nešetřil. Spolu s parťákem z obranné dvojice, Davidem Pojkarem, chodil pravidelně na oslabení a přesilové hry.

Romane, na delší dobu vás vyřadila ze hry zlomená ruka. Jak bylo těžké se dostat do zápasového tempa po takové době?

Určitě to nebylo jednoduché. Celkem dva měsíce jsem marodil. Měl jsem zlomenou ruku. Bylo to těžké, ale kluci mi dost pomohli, takže dobrý.

Jak se na vás těšil David Pojkar?

Určitě mi ty dva měsíce chyběly, je to dlouhá doba a on se na mě také určitě těšil (smích).

Jaké jsou vaše pocity po zápase?

Paráda, vyhráli jsme, 1:0 vedeme. Ale je to jenom začátek, nic není hotového.

Jak byste celé utkání zhodnotil?

Podařilo se nám jako prvnímu dát gól a tím jsme se uklidnili. A pak jsme přidali další. Oni na nás poté vlétli, ale my jsme nápor přečkali. Všechny jejich střely byly z dálky a ty šance před bránou co měli, tak Francouz výborně pochytal.

Ve druhé třetině jste si vydobyli tříbrankový náskok. S jakým cílem jste šli do třetí periody?

Museli jsme hrát pořád stejně. Nenechat se vyprovokovat. Nesměli jsme pustit soupeře do šancí, abychom nedostali gól. Drželi jsme je daleko od brány. A oni se v té křeči utápěli.

V baráži hodně pracují nervy a na soupeři to bylo hodně vidět. Za své mluví i počet vyloučení…

My jsme si řekli, že pokud chceme uspět, musíme hrát zodpovědně, udržet nervy na uzdě, neoplácet a zbytečně se nenechat vyprovokovat. A to se nám povedlo.

První zápas a hned první bod, jak se to seběhlo?

Soupeř tam měl střelu na bránu, která se odrazila. Já jsem si ten puk vzal a dva jejich hráči zůstali viset vzadu. Jeden u modré čáry, druhý za červenou. Milan Mikulík si tam skvěle za boleslavskou obranu najel, já jsem to poslal po mantinelu. Zbyněk Sklenička si dojel před bránu a spolu to sehráli skvěle. Myslím, že to bylo dokonce v přečíslení.

Nálada v kabině bude pravděpodobně dobrá, na rozdíl od boleslavské. Může to mít i vliv na hru?

Určitě dobrá, my nemáme co ztratit a oni naopak musí. Od toho se to odvíjí.

Už jste zažil se Slovanem dvě baráže, toto je již třetí. Jsou v něčem rozdílné?

Každá baráž je stejná. Ten spodní může získat, ale ten nahoře hraje o všechno.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže