Ústí nad Labem - Za středočeskou BK Mladou Boleslav nastoupil téměř pětadvacetiletý Lukáš Handlovský ke třem barážím v řadě (v roce 2008 a 2009 stanul proti Ústí nad Labem, v loňské baráži bojoval proti Chomutovu) a pokaždé se radoval z vítězství. Odchovance z Banské Bystrice čeká již čtvrtá baráž za sebou, a to proti klubu, který vlastní jeho hráčská práva.

Začněme příjemnějším. Jak jste oslavovali mistrovský titul a překvapili vás fanoušci, kteří vám přišli poděkovat osobně až na parkoviště zimního stadionu po čtvrtém finálovém duelu?
"Všichni jsme byli překvapení, takový zájem a přivítání jsme nečekali. Žádné velké oslavy neproběhly."

Změna působiště. Se sobotou 20. listopadu 2010, kdy jste zamířil na hostování z extraligové Mladé Boleslavi do kabiny Ústí nad Labem, začla vaše forma gradovat a změna vám určitě nejen herně prospěla. Své schopnosti jste dokázal zužitkovat i v play-off, kde vám ze všech prvoligových hokejistů náleží druhá pozice...
"V Ústí nad Labem jsem velmi spokojen, protože v Mladé Boleslavi jsem toho moc nenahrál, hrál jsem čtvrtou lajnu, která tam skočí čtyřikrát za zápas. Naopak zde mám hodně prostoru a člověk se může rozehrát. Byl jsem tam čtyři roky, změna mi hodně prospěla, přineslo to nový impuls."

Vaše hráčská práva náleží vašemu nynějšímu soupeři. Jak se na tyto souboje těšíte?
"Je to velice zajímavé, hodně se na to těším. Znám tam 80 procent kluků, v mužstvu probíhaly nějaké změny. Co se týká extraligového týmu, musí být sezónou znechucení, že na ně padla baráž a mají kvůli tomu zbytečně dlouhý ročník. Kdežto my, jako prvoligový klub, jsme na koni, vyhráli jsme ligu, byli úspěšní po celé play-off. Když v tom budeme pokračovat, věřím, že i ta moje čtvrtá baráž bude úspěšná a že v Mladé Boleslavi jedno utkání vyhrajeme."

Během finále se v brankovišti usadil Pavel Francouz. Svatyni Středočechů bude pravděpodobně hájit někdejší reprezentant Marek Schwarz...?
"Mají výborného gólmana, ale i my máme výborné brankáře. Nikdo není nepřekonatelný, na výkonu těchto mužů bude hodně záležet, zvlášť v baráži. Bude to těžký boj, ale šance určitě máme."

Z čeho se chcete poučit a na co si v baráži budete dávat nejvíce pozor?
"V minulosti rozhodovaly baráže ve velkém množství přesilovky. Musíme být co nejvíce disciplinovaní a dávat větší pozor na zbytečná vyloučení, protože na tato střetnutí budou nominování extraligoví rozhodčí, kteří mají metr trochu přísnější."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže