Chomutov - Za normálních okolností by se Ústečtí Lvi pravděpodobně postavili v baráži Kladnu. Jenže po letošní kauze „registračky“ je vše jinak. A na žlutomodré vojáky tak čeká patrně težší váha v boji o postup do nejvyšší soutěže. „Právě. Boleslav totiž nemá vůbec špatný mančaft. Což potvrzovala do doby, než jí Standa sebral nějaké ty body,“ zamyslel se kapitán Slovanu Jan Klobouček.
Pojďme ještě k finále. Spláchnout Chomutov 4:0 na zápasy, to nemá obdoby...

Vy jste to nečekali, jo?

Vy snad ano?

Samozřejmě, že ne. Všechny čtyři zápasy byly nesmírně vyrovnané. Konečný stav možná ani neodpovídá realitě. Vždyť Chomutov je velmi silný tým. Ale uhráli jsme to a dobře to vypadá. Všechna utkání jsme perfektně zvládli, menší útlum jsme zažili snad pouze ve druhém domácím utkání. Jinak jsme všechno vyhráli o gól. Rozhodovaly maličkosti, každý detail. Proměněné šance.

Povídá se, že finále byl souboj kolektivu proti jednotlivcům. Co myslíte?

Určitě. Chtěli jsme to o hodně více, tahali jsme za jeden provaz. Oni jsou spíše žoldáci než parta. Do Chomutova šli za velkými penězi, když je jinde už nechtěli. Chomutov sázel na extraligu, ale nejdříve musel vyhrát první ligu, a to se mu nepovedlo.

Ústí předvádělo ve finále sebevědomý precizní hokej, vy jste vstřelil vítěznou postupovou branku...

A jó (smích). Všichni jsme si už věřili, šli jsme do toho na doraz, nechtěli jsme už připustit další zápasy, další protahování. Podle toho vypadal výsledek i hra. Francouz perfektně zachytal, obrana klapala. Přežili jsme jejich dvojnásobné přesilovky pěti proti třem, to rozhodlo.

Ústí postoupilo, třebaže nemá v kádru tak velké hvězdy, například jako Chomutov...

To je pravda. Hvězdy nemáme, kromě mě (smích).

Co vaše pověstné mávání na Radka Dudu?

To nebylo nic pověstného. Jenom jsem měl radost, že si jde pán sednout a že získáme přesilovky. A dáme gól.

Během sezóny bývají zápasy Ústí s Chomutovem velmi vyhrocené. Finále ale probíhalo až v nečekaně klidném duchu. Žádné bitky, dohady...

Nebyl k tomu důvod. Rve se, když je zápas vyrovnaný a najednou mančaft prohrává o tři góly. Pak se tam pošle bitkař, vyzve soupeřova bitkaře a rozdají si to. Hecne se to, přijde nový impuls. Ale nebude se tam posílat bitkař, když je to vyrovnané. To by byla blbost. Pak by se jeden bitkař pral, druhý by nechtěl a ještě a ten první by oslabil mančaft. To se nedělá.

Mise splněna. Nyní vás ovšem čeká baráž, která rozhodne, jestli byla sezóna úspěšná nebo ne...

To je přesně ono. Tohle jsem už několikát zažil. Máte perfektní sezónu, vše je super a pak prohrajete poslední zápas a máte smutek. Zatímco tým z extraligy, který měl úplně mizernou sezónu, juchá. Je to o jedné sérii na čtyři vítězné. Takže se o extraligu popereme a uvidíme.

Jenže nastoupíte proti Mladé Boleslavi, jejíž výsledky zkreslují letošní bodové odpočty...

Právě. Oni nemají totiž vůbec špatný mančaft. Jak podle sestavy, tak i výsledků do doby, než jim Standa vzal nějaké ty body. Takže by možná v baráži vůbec nebyli. Ale uvidíme, baráž bývá zase o něčem jiném.

Budete mít proti Bruslařskému klubu šanci?

Když jsem viděl, jak jsme zvládli finále, tak věřím v postup.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže